Paul Mulder
Paul Mulder

Opening expositie Rita Oostendorp en Margriet Modderkolk in Aerdt

Algemeen

AERDT - Op zondag 26 maart opent de Kunstkring Het Gelders Eiland een nieuwe expositie. 

De officiële opening is om 14.30 uur in aanwezigheid van de kunstenaars. Zoals altijd is de toegang gratis. Op deze exposities zijn objecten in brons te zien van Rita Oostendorp en kleurrijke textiele werken van Margriet Modderkolk. Margriet Modderkolk woont in Heelsum. Ze maakt kleurrijk 2D en 3D textielwerk in diverse formaten. Ze gebruikt vrijwel altijd tweedehands textiel, allerlei draden en andere materialen die zij in de loop van de tijd heeft verzameld. Kunst mag schuren maar mag ook gewoon mooi zijn en blij maken.
Rita Oostendorp woont en werkt in Angeren in haar atelier de Jutteakker. Ze maakt objecten in brons volgens de “verloren was” methode—cire perdue. De oorspronkelijke vorm gaat hierbij verloren, zodat elk werk uniek is. Haar laatste werken zijn oeverstromen, harpen en bronzen waaiers met teksten. Ze won in 2012 de Mieke Bles Kunstprijs, een grote erkenning en waardering van de gemeente Lingewaard.
De muziek bij de opening wordt verzorgd door de bekende zanger/gitarist Paul Mulder. Hij vertolkt zijn handgemaakte liedjes onder het motto ‘kieke wat’ wõdt’.
Op de zondagen 2, 9, 10 (tweede Paasdag) en 16 april is de expositie van 14.00-17.00 uur te bezichtigen in de kerk van Aerdt, Kerkweg 26 Aerdt.