Afbeelding

Nieuwe berging Gildehuis geeft meer flexibiliteit

Algemeen

LOBITH - Al jaren kampten gebruikers van het Gildehuis in Lobith met ruimtetekort. Materialen stonden door elkaar in diverse ruimtes, waren slecht te bereiken of soms helemaal niet terug te vinden. Nu is er een nieuwe berging in gebruik genomen.

Met de komst van de dagopvang voor ouderen werd het ruimtegebrek nog nijpender. Chris Kuppens, beheerder van het Gildehuis: “Het was geen doen meer; je versleepte kasten, tafels en stoelen van links naar rechts en weer terug. De verenigingen konden alles gewoon niet meer kwijt!” De komst van Caleidoz Dagopvang in 2022 betekende voor het Gildehuis een welkome aanvulling op het multifunctionele gebruik van het gebouw. Maar met de dagelijkse opvang van ouderen kwamen echter ook de nodige zaken mee. Tafels, (lig)stoelen en kasten zorgen voor een gezellige huiskamersfeer in de grote zaal. Maar als de feestzaal gebruikt wordt voor andere activiteiten als concerten, carnaval of kermis moeten al die spullen eruit. Nieuwe bergruimte was absoluut noodzakelijk!
Binnen de begroting van het Gildehuis werden financiële middelen gezocht en gevonden. Maar vooral door een substantiële subsidie van de provincie Gelderland kon in 2022 worden gestart met de aanbouw van een nieuwe berging achter het Gildehuis. Op de begane grond is ruimte gecreëerd waar carnavalsvereniging ‘Het Olde Tollus’, Stichting Vakantiespelen en schuttersgilde ‘EMM’ veel van hun benodigde spullen kunnen opslaan. Op zaalhoogte kunnen bij evenementen de zaken van de dagopvang in de berging worden gestald. De attributen voor de evenementen, tafels, stoelen en banken gaan dan weer naar de zaal. Met deze nieuwe berging is een flexibeler en multifunctioneler gebruik van het Gildehuis gewaarborgd. Tijdens de jaarlijkse gebruikersvergadering in januari is de nieuwe berging officieel in gebruik genomen.

Afbeelding
Het trotse bestuur van het Gildehuis in Lobith is erg blij met de nieuwe berging