Goed Volk
Goed Volk Foto: Onbekend

Streektaal door Goed Volk in De Lantaern

Algemeen

ZEVENAAR - Op zaterdag 11 februari kunnen de liefhebbers van de Achterhoekse en Liemerse streektaal volop genieten in De Lantaern in Zevenaar. Want dan staat de streektaalband Goed Volk met luisterliedjes en verhalen op het podium van dit Muziekcafe. Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 12,50.

De vierkoppige streektaalband GoedVolk zingt luisterliedjes en vertelt verhalen in het Achterhoeks en het Liemers.
Hiermee probeert de band muzikaal uitdrukking te geven aan de identiteit die deze taalregio’s hebben. Daar heeft men altijd iets te vertellen, al doet men dat liever met muziek en zang. Nuchterheid en passie gaan er hand in hand, maar ‘aoverdrieven doe je alleen op de Olde Rien, de Rien en de Waol’. De liedjes gaan over het alledaagse leven. Ze krijgen voor even een accent, dat soms heftig, soms liefelijk is, maar altijd in een bijzondere en harmonische sfeer.

Het gezelschap maakt uitsluitend gebruik van eigen tekstmateriaal. Meerstemmige zang is het handelsmerk van GoedVolk. In 2018 ontstond Goed Volk toen de band werd gevraagd de Achterhoek te vertegenwoordigen tijdens de internationale streektaalconcerten in het kader van ‘Leeuwarden Cultuurhoofdstad van Europa 2018’.

Daarna was GoedVolk in Achterhoek, het aangrenzende Duitsland en de Liemers te zien en te horen in (kleine) theaters, Kulturhuzen, zalen, pleinen, tuinen en huiskamers. In 2021 maakte GoedVolk voor het cultuurproject Leven in de Liemers van de gemeenten Westervoort, Duiven en Zevenaar tien liedjes. De heren werken nu volop aan een CD die in 2023 zal worden uitgebracht. 

Meer informatie over deze en andere muzikale avonden is te vinden op www.delantaern.nl