Afbeelding
Foto: Herman Vreman

Sander Hendriks is prins van de Vrolijke Eilanders

Algemeen

AERDT - Tijdens de Pronkzitting van carnavalsvereniging De Vrolijke eilanders uit Aerdt is Sander Hendriks geinstalleerd als nieuwe Prins. 

Na een doldwaze act van de Prinsenraad: Wolvenjacht in het Aerdtse land, kwam Sander als nieuwe prins uit de buik van de wolf tevoorschijn. Samen met zijn maatje en adjudant Dennis Stern, gaat hij komend jaar voorop in het feestgedruis. Sander en Dennis zijn voor de club geen onbekenden. Sander is al jaren betrokken bij de pronkzitting als toneelmeester en Dennis doet ook al jaren mee in de optocht. Dit alles onder het motto: Wi-j speule deur.
De spelersgroep en de dansgardes hebben zich ook dit jaar weer van hun beste kant laten zien door een heel gevarieerd programma op de buhne te brengen. Helaas hebben De Vrolijke Eilanders afscheid genomen van de grote dansgarde. Gelukkig hebben de meeste van deze meiden een andere plek binnen de vereniging gevonden. Jamie Elbertsen en Nienke de Vries zijn nu als hofdame aan de club verbonden en Femke Smit is een van de leidsters van de jonge dansgarde. Ook heeft Roberts Sloot aangegeven dat hij helaas moest stoppen in verband met zijn drukke werkzaamheden. Uiteraard hebben de Vrolijke Eilanders hier ook een passend afscheid van gemaakt. Twee jaar geen activiteiten op de buhne betekent ook dat er een behoorlijk aantal jubilarissen te vieren zijn. Opgenomen in de Orde van de Vrolijke Eilanders: Eline van den Bogaard, Jamie Elbertsen, Femke Smit en Nienke de Vries zijn helaas gestopt als dansgarde, maar waren al wel ruim elf jaar lid. Barry Sommers, elf jaar Prinsenraad, adjudant geweest en zeer betrokken. Niels Bruns, als prins begonnen en daarna gelijk in het bestuur. Al elf jaar zeer actief voor de vereniging.Jelle Hugen, elf jaar pronkzitting, tussendoor nog een jaar prins geweest met de huidige Prins als adjudant toendertijd.

Leden van Verdienste

Sylvia Pothof, 22 jaar geleden begonnen als dansmarietje, nu al jaren leidster van deze meiden en tussendoor ook nog actief geweest in de spelersgroep. Robert Sloot, 22 jaar als spelend lid van de pronkzittingsgroep en zeer betrokken bij de club. Helaas gestopt. Wilco Jonkhans, 22 jaar pronkzitting. Zowel als speler als ook regisseur van deze fantastisch leuke groep. Ook nog Prins geweest.
Martijn Wijnschenk, 22 jaar Prinsenraad. De meest ervaren adjudant binnen de club, zeer actief binnen de sponsorcommissie en altijd goed voor leuke rollen tijdens de prinsenpresentaties. Dit jaar ook als gastspeler meegedaan bij de spelersgroep.
Remco Gudden, 22 jaar lid. Begonnen in de prinsenraad, nu al jaren penningmeester van de vereniging. Remco is zeer betrokken bij de Sponsorcommissie. Is ook al een keer Prins geweest.
Gerben Heymen, 22 jaar lid. Begonnen als Prins, daarna in de Prinsenraad en nu sinds 2005 verbonden als secretaris. Ook zeer actief betrokken bij de sponsorcommissie, en hij zorgt altijd dat de verloting goed geregeld is.

Pronkvrouw

Karin Derksen is benoemd tot Pronkvrouw van de Vrolijke Eilanders. Al ruim 33 jaar verzorgt Karin de grime. Zoals voorzitter William van den Bogaard het mooi verwoordt; “Je maakt mensen net dat beetje mooier dan ze al zijn.” Hiernaast helpt Karin ook al jaren mee het de decorbouw als creatief brein.

Pronkheer

Hans Peters is benoemd tot pronkheer. Al ruim 44 jaar betrokken bij de vereniging. Begonnen als nar, daarna raad van elf en ook doorgegroeid naar het bestuur. Al vele jaren actief in de tapcommissie en ook Hans is in het verleden al een keer Prins geweest.

Ere-lid

Er is altijd baas boven baas. Willy Span is benoemd tot ere-lid. Willy maakt al 55 jaar deel uit van deze bloeiende vereniging. Begonnen in de raad van elf en zo ook doorgestroomd naar het bestuur als 2e secretaris. Willy heeft ook deel uitgemaakt van de pronkzittingsgroep, waar hij ruim 27 jaar bij heeft gespeeld. Een van zijn kenmerkende acts was wel Wimke Stopverf, met de korte broek en bloesje. Verder is hij specialist in het aanleggen van bekabeling voor beeld en geluid tijdens de pronkzitting.

De Vrolijke Eilanders gaan zich nu opmaken voor de dolle dagen onder het motto: wij speule deur.