Gratis Financieel Trefpunt in Geuzenwaard Lobith

Algemeen

Zeker in deze energiecrisis is het fijn om makkelijk vragen te kunnen stellen over geld- en juridische zaken. Het Financieel Trefpunt (FT) is een gratis spreekuur waar alle inwoners met vragen terecht kunnen. Dat kan elke dinsdagochtend in de Turmac in Zevenaar. Op donderdag 2 februari is er ook weer een inloop in Lobith, van 14.00 tot 16.00 uur. De Sociaal Raadslieden van Sante Partners en de formulierenbrigade van Caleidoz zitten dan klaar in de Geuzenwaard. Het is niet nodig een afspraak te maken en het advies is gratis.

Waarmee kan men hulp krijgen? Bij vragen over toeslagen, belastingen, recht op uitkeringen of voorzieningen voor mensen met een minimuminkomen. Om te horen welke rechten iemand heeft bij ontslag. Ook voor het invullen van formulieren, bij vragen over beslag, als er vragen zijn rond de gevolgen van een echtscheiding en als bezwaar gemaakt moet worden tegen een bepaalde beslissing. De Sociaal Raadslieden helpen graag. De ervaren vrijwilligers van de formulierenbrigade van Caleidoz helpen ook bij het invullen van formulieren. En bij het aanvragen van voorzieningen zoals bijzondere bijstand, energietoeslag, voedselbank/kledingbank en andere inkomensondersteunende voorzieningen. Bij vragen rondom taalondersteuning of digitale vaardigheden, zoals aanvragen DigiD, wordt samengewerkt met de bibliotheek van Kunstwerk!
Inwoners die op deze datum in Lobith niet kunnen en ook niet op dinsdagochtend in Zevenaar, kunnen bellen met de Sociaal Raadslieden en eventueel een afspraak maken. Bellen kan naar 0900-8433. Caleidoz Welzijn is elke werkdag tot 12.30 uur te bereiken op telefoonnummer 0316-243204.