De aap komt uit de mouw: Maud is de kikker en wordt de nieuwe prinses (Foto: WilKuijpers)
De aap komt uit de mouw: Maud is de kikker en wordt de nieuwe prinses (Foto: WilKuijpers)

De Schuumneuzen kijken terug op geslaagde pronkzitting

Algemeen

BABBERICH - Voor het eerst weer in drie jaar kon er weer een pronkzitting van CV de Schuumneuzen worden gehouden. Iedereen in Babberich had er naar uitgekeken en op zaterdagavond 26 november was het zover. 

Door Willy van Dinther

Het afgeladen volle Kulturhus de Borg was geheel uitverkocht en men kon er goed voor gaan zitten. 
Om 20.11 uur de opening en de opkomst onder muzikale begeleiding van Harmonie St. Franciscus. Allereerst werd afscheid genomen van Prinses Marian en adjudant Louise. Hierna volgde een presentatie van de act Masked Singers, één van de drie (kikker, birdy en aap) zou de nieuwe prins(es) gaan worden. Het werd in Babberich weer een prinses: Prinses Maud (Van Zolingen) en de oud-prinses Marian werd de nieuwe adjudant.

De zaal wilde natuurlijk weten wie nou die Masked Singers waren: de kikker was Maud van Zolingen, de birdy Jacky Gademan en de aap Albert de Raef. Een mooie presentatie. Wat opviel was dat de kikker natuurlijk ook uitstekend kan zingen. Vervolgens trad de bijna hondjarige Harmonie St. Franciscus op, die de volle zaal in verdere feeststemming bracht. Tja, en dan de uitreiking van het Bokkenbrons. Die kreeg Raymond Schipper uitgereikt en dat was al voor de tweede keer tot hilariteit van het publiek.
Hierna volgde de Orde van Verdienste, die jaarlijks door De Schuumneuzen toegekend aan een persoon of groep welke zich bijzonder inzet voor de leefbaarheid voor Babberich. De keuze viel terecht op de bijna 20-jarige groep Verkeersregelaars; de orde werd uitgereikt aan Aggie Molenaar.
Na de pauze hield presentator William Swaters de vaart er in, want nu kwamen de optredens en acts aan de beurt en hoe: als eersten traden de leden van raad van Elf op met een heuse dans waaruit bleek dat het met hun conditie nog steeds goed zit, zelfs in de ‘zugabe’ bleven ze toe het eind volhouden. Buutreedners duo Den van Dinie en Mini waren zoals altijd in topvorm en veel Babberiche gebeurtenissen en personen werden flink onder de loep genomen. Zo zou het voormalige zwembad aan de dijk Rivo Torto een naturistenoord worden en met nog veel meer anekdotes kregen zij het publiek weer volop aan het lachen met hun uitstekend buut, een staande ovatie viel hen ten deel.

Hier komen de Babberichse mensen voor, ongedwongen genieten met een gulle lach, ook de volgende twee buutreedners die allebei voor het eerst in Babberich actief waren toonden hun grote klasse. Bart Ketelaars maakte de zaal deelgenoot van al het wel en wee wat hij meemaakt en meegemaakt heeft met zijn vrouw en dat was zeer hilarisch. Tot slot Hans Verbaarschot. Hij gooide alle remmen los en wist van geen ophouden. Hij betrok de zaal bij zijn conference, bracht diverse actuele onderwerpen onder andere over de verandering van de mens herkenbaarheid (man/vrouw), de zaal ging plat van het lachen. 
De finale van deze avond was voor dweilorkest Ales Fekeert met Sierra Madre, het grote podium vol met diegenen die Babberich een geweldige avond hebben bezorgd: waar een klein dorp groot in kan zijn.

Verbroederlijk was de aanwezigheid van Boemelburcht met de Stadprins, en carnavalsverenigingen de Griethreejers, de Toetenburgers en de Nachtuulen met hun prinsen en gevolg.