Helen Sieger in haar atelier in Zevenaar (Foto: Henk Westerveld)
Helen Sieger in haar atelier in Zevenaar (Foto: Henk Westerveld)

Liemers Museum verkoopt werken Helen Sieger

Algemeen

Haar leven was schilderen. Helen Sieger maakte prachtige schilderijen, die in binnen- en buitenland tentoongesteld werden. Kunstwerk! Liemers Museum beschikt over een deel van deze unieke collectie en verkoopt deze werken tijdens een speciale verkooptentoonstelling, welke vanaf nu tot en met 16 december te zien is in de Turmac Cultuurfabriek.

Helen Sieger-White is een geboren Amerikaanse. Ze kwam na de oorlog naar Nederland, waar ze haar toekomstige echtgenoot Fred Sieger ontmoette. Halverwege de jaren vijftig verhuisde het kunstenaarsechtpaar naar Zevenaar. Fred was al een bekend schilder en ook Helen, die tot dat moment de beeldhouwkunst beoefende, besloot in de voetsporen van haar man te treden. Hij maakte veel indruk met schilderijen in olieverf, Helen koos voor de gouacheverf. Ze ontwikkelde in de loop van de jaren een eigen artistiek gezicht, waarin vaak vrouwfiguren de hoofdrol spelen. Haar werk werd in diverse Europese landen tentoongesteld. 

Ook het Liemers Museum beschikt over een aantal prachtige gouaches, tekeningen en studies van Helen Sieger, die verkocht worden omdat ze geen deel van de vaste kerncollectie uitmaken. “Met de opbrengst kan het museum investeringen doen in de kerncollectie”, zegt Ingrid Mens van het Liemers Museum. Tijdens de verkooptentoonstelling hangt een deel van de werken aan de wand. Een deel is niet ingelijst maar kan wel worden bekeken in de museumwinkel. Het werk kan na betaling meteen worden meegenomen. Omdat de Turmac Cultuurhal niet op alle momenten is geopend voor publiek, is het verstandig om eerst even een kijkje te nemen op de website van Kunstwerk!, www.liemerskunstwerk.nl.
Het Liemers Museum en de museumwinkel zijn gevestigd in de Turmac Cultuurfabriek aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar.

Eén van haar werken