HCC Zevenaar: Linux Mint en videogroep

Algemeen

ZEVENAAR - HCC Zevenaar heeft twee activiteiten op de rol staan.

Heeft u problemen met Windows 10 of 11? Misschien is Linux Mint dan iets voor u. HCC Linux gebruikersgroep Zevenaar verzorgt donderdag 24 november een presentatie over Linux en Linux Mint. 

Linux is voor en door iedereen gemakkelijk te gebruiken. De installatie is niet moeilijk en is compleet met veel software waaronder internetbrowser, mailprogramma (als vervanger voor outlook) en een officepakket (Libreoffice). Alle software is gratis beschikbaar, geen addertjes onder het gras. 

Het wordt goed ondersteund met updates waardoor het veilig blijft werken. In het algemeen lagere systeemeisen en geen registratie en verplicht account nodig!

Videogroep

De videogroep gaat donderdag 24 november verder met videobewerking. Het programma waarmee gewerkt wordt is Pinnacle Studio. YouTube gaat deze maand handles beschikbaar stellen voor accounts. Hiermee moeten kanalen makkelijker te vinden zijn voor gebruikers.

Beide activiteiten zijn in Ons Huis aan de dr. Honigstraat 3 in Zevenaar en beginnen om 20.00 uur. Parkeren op het nabijgelegen Masiusplein is na 19.00 uur gratis.