Kunstexpositie ‘Verliezen is een kunst’

Algemeen

ZEVENAAR - Hoe ga je om met het verlies dat er in je leven is en waar vind je steun? Misschien ben je je werk, je gezondheid of een geliefde kwijtgeraakt. De één voelt zich gesteund door een gesprek of een knuffel, de ander door een ritueel, muziek of een wandeling in de natuur. Van 18 tot 20 november is er in ‘Ons Huis’ aan de dr. Honigstraat 3 in Zevenaar een expositie met als titel: ‘Verliezen is een kunst’. Vijf kunstenaars delen hun kunst in de vorm van schilderijen, gravuren, poëzie, foto’s en houten beelden. Ook is er de gelegenheid een kaarsje aan te steken en is er muziek.

“Het idee voor de expositie ontstond in 2020. Als gevolg van Corona waren er veel mensen die op één of andere manier te maken kregen met verlies. Als protestantse kerk herdenken we eind november altijd de overleden gemeenteleden. Maar nu wilden we iedereen die daar behoefte aan had, gelegenheid geven om stil te staan bij het eigen verlies. Een kunstexpositie als een open en uitnodigende manier die plaats biedt aan ieders persoonlijke beleving. Tot twee keer toe kon de expositie niet doorgaan, maar nu zal het er dan toch van komen”, aldus de organisatie.

“De kunst vertelt zijn eigen verhaal en nodigt mensen uit tot hun eigen beleving. In combinatie met de gedichten en het thema van de expositie ontstaat er een samenspel, dat uitnodigt om een moment stil te staan bij het eigen verlies, maar ook bij de troost en de hoop die men ervaart. Tijdens de expositie zijn er ook momenten waarop de kunstenaars iets vertellen over hun kunst of over de plek van verlies in hun leven en in hun kunst.”

Openingstijden: 18 november 15.30 uur-19.00 uur, 19 en 20 november 12.00 - 16.30 uur. Vrije toegang.