OBW'er Cas Cornelissen (links) duelleert met invaller Tristan Stokman (Foto: Lindi van Ingen) Foto: SPORT1

OBW wint stadsderby van DCS: 2-3

Algemeen

ZEVENAAR - Promovendus OBW is het seizoen goed begonnen. De mannen van trainer Roberto Tuinstra versloegen DCS met 2-3. Stan Reichwein was met twee treffers de grote man.

Door Susan Wiendels

Dat DCS aan het kortste eind zou trekken, daar zag het het eerste half uur niet naar uit. De thuisploeg had het betere veldspel in huis, met name op het middenveld was de ploeg heer en meester. De 1-0 na achttien minuten na een aanval uit het boekje was dan ook verdiend. Jarno Geurds, Roman Storck en Serge de Vries stonden aan de basis van koptreffer van Sven Willems. Op dat moment was OBW aanvallend nog niet gevaarlijk geweest. Toch stond na 43 minuten de 1-2 op het scorebord, beide keren na vrije trappen van Marciano van den Berg. De eerste vanaf de zijkant werd licht getoucheerd door Stan Reichwein. De tweede vanuit het midden werd volledig gemist door keeper Nils van der Landen, zodat Reichwein nog een keer kon inknikken. DCS-trainer Eric van Zutphen zag het met lede ogen aan. “Het is ongelofelijk dat je jezelf niet beloont als je zo dominant bent. En dan geef je zo knullig twee vrije trappen weg. Totaal onnodig.” Na de pauze drong DCS wel aan, maar veel uitgespeelde kansen kreeg de thuisclub niet. Na de 1-3 van Dimitri Vrehe, na opnieuw mistasten van Nils van der Landen, vloeide het geloof langzaam weg bij DCS. Pas in de 80e minuut, na een tweede gele kaart voor Mart Reichwein, kwam het heilige vuur terug. Zeker toen doelman Kevin Uffing een corner in eigen doel werkte. Verder dan 2-3 liet OBW het niet komen. Roberto Tuinstra glom na afloop van trots. “Dit is een wedstrijd op zich. Tot de 1-0 hadden we weinig te vertellen. We verloren de slag op het middenveld. We zijn daarna wat compacter gaan spelen en hebben ontzettend veel veerkracht getoond. Geweldig!”