Koning Rob Wentholt en Koningin Fieke Terwisscha. (Foto: Schutterij)
Koning Rob Wentholt en Koningin Fieke Terwisscha. (Foto: Schutterij)

Weekmarkt Zevenaar tijdelijk verplaatst naar de Oude Doesburgseweg

Algemeen

Feestavond schutterij Sint Andreas

ZEVENAAR - Schutterij Sint Andreas houdt zaterdag 24 september het jaarlijks najaarsfeest in het eigen Schuttersgebouw aan de Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. Aanvang 20.15 uur, vrij entree.

Eerst wordt die avond Koning Rob Wentholt thuis opgehaald. De schutterij vertrekt om 18.30 uur in optocht naar de Zuiderlaan, waar een vendelhulde gebracht wordt. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de schuttersboog op het Noordeinde. Op het Noordeinde wordt wederom een vendelhulde gebracht als dank voor het vele werk dat in het zetten van de boog is gestopt. 

Bij terugkomst in het schuttersgebouw barst het feest los met medewerking van de coverband De Buren. Er is deze avond ook aandacht voor de 25-jarig jubilarissen. Uitgenodigd zijn ook enkele collega schutterijen.  

Weekmarkt Zevenaar naar de Oude Doesburgseweg

ZEVENAAR - Door de verbouwing van het Raadhuisplein in het centrum van Zevenaar wordt de weekmarkt voor ongeveer een half jaar lang verplaatst naar het parkeerterrein aan de Oude Doesburgseweg. Dat is hetzelfde plein als waar altijd de kermis gehouden wordt. 
De opstelling van de kramen is wel anders dan in de oude situatie, dus houd rekening met een kleine zoektocht naar de kraam die u nodig heeft. De markt is geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Plaagdieren in de tuin

ZEVENAAR - Suze Peters verzorgt maandag 10 oktober een lezing over Plaagdieren in de tuin: van vertrappen naar vertroetelen. De presentatie start om 20.00 uur in zalencentrum Staring aan Grietakkers 3 in Zevenaar. Leden Groei&Bloei én niet-leden welkom. Entree: 2,50 euro leden en introducés en 5,00 euro niet-leden (inclusief koffie/thee en lot voor loterij). 

De kranten staan vol met artikelen over hoe slecht het gaat met natuur en biodiversiteit. Als je geen chemisch poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken om onkruid en plaagdieren te bestrijden; wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif? Suze Peters schreef er een boek over, het Plaagdierboek. Een praktische gids met ‘lastige tuinbeestjes’ in de hoofdrol zoals bladluizen, mieren, slakken, wespen, rupsen, mollen en ratten. Waarom zijn ze er en wat zeggen ze over je tuin? Door hun rol in de tuin beter te begrijpen, merk je hoe nuttig en functioneel deze plaagdieren eigenlijk zijn. Ze zijn onderdeel van het grote ‘tuinweb’. Suze Peters legt aan de hand van de bladluis uit hoe het tuinweb werkt. En hoe je ermee aan de slag kunt in je eigen tuin. Na deze avond ga je anders naar plaagdieren kijken. Je gaat vanzelf minder vertrappen en meer vertroetelen.

Info Reumatische hand

ARNHEM - Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. houdt woensdag 12 oktober in samenwerking met Rijnstate een informatieavond over de reumatische hand. De avond is in Rijnstate Arnhem (Auditorium, route 81) van 19.30 tot circa 21.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden verplicht en kan via www.reuma-arnhem.nl/ of tel. 06 - 22340942. Er zijn verschillende presentaties. Verder zijn er informatiestands van ReumaNederland, de reumaverpleegkundigen, POM Revalidatietechniek, CIR Revalidatie, van Oeyen Fysiotherapie, Manometric en Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o.