V.l.n.r: Lisa Zoon, Sigrid Bouma en Dorien Jacobs op het nu nog lege dak (Foto: Rijnstate Vriendenfonds)
V.l.n.r: Lisa Zoon, Sigrid Bouma en Dorien Jacobs op het nu nog lege dak (Foto: Rijnstate Vriendenfonds)

Ludieke actie voor speelterras Kindercentrum Rijnstate: ‘Even ontsnappen uit de ziekenhuissfeer’

Algemeen

ARNHEM - Het Rijnstate Vriendenfonds trapt deze week af met een ludieke crowdfundingsactie voor de zieke kinderen van Rijnstate. Met deze actie wordt geld ingezameld voor een speciaal buitenspeelterras voor de jonge patiënten van het Kindercentrum; een speelplek in de buitenlucht waar ze, binnen de veilige muren van het ziekenhuis, even kunnen spelen en weer gewoon kind kunnen zijn.

Het speelterras dat op een naastgelegen dak bij het Kindercentrum gerealiseerd moet worden, is een lang gekoesterde wens van de afdeling, ouders van de patiëntjes en niet in de laatste plaats van de jonge patiënten zelf. De realisatie van het speelterras kan niet gefinancierd worden vanuit de ziekenhuisbudgetten en kan dan ook alleen mogelijk gemaakt worden met de steun van donateurs.  Iedereen die tijdens deze actie 20,22 euro doneert, krijgt een naamsvermelding op een speciaal ‘Vrienden voor het speelterras’ kunstwerk dat op de muur tegenover de ingang van het speelterras zal worden gemaakt. “Het kunstwerk is een lijntekening in de vorm van een hart, waarin plaats is voor 6.000 namen van donateurs en bedrijven die onze jonge patiënten een warm hart toedragen. Als we dit bijzondere kunstwerk vol krijgen, dan betekent dit dat er met de bouw van het speelterras begonnen kan worden. We willen dan ook iedereen in de regio oproepen om te doneren, want alleen samen maken we het speelterras mogelijk!”
“Het is niet moeilijk je voor te stellen hoe het voor een kind moet zijn om in een ziekenhuis te liggen. Het zijn vaak spannende en onzekere tijden”, legt Sigrid Bouma, hoofd zorgteam Kindergeneeskunde, uit. “Met het speelterras willen we de kinderen op onze afdeling een buitenplek bieden, waar ze, als de gezondheid het toestaat, even kunnen ontsnappen uit de ziekenhuissfeer en onbekommerd met ouders, broertjes of zusjes kunnen bewegen en plezier maken.” Dorien Jacobs, kinderverpleegkundige, vult aan: “Bewegen in de buitenlucht, zeker als dat op een fijne, ontspannen manier kan, is een krachtbron op weg naar herstel. En dat is wat we willen voor onze jonge patiënten.” Lisa Zoon (14 jaar), lid van de Kinderadviesraad van Rijnstate, is het daar roerend mee eens: “Als je in het ziekenhuis ligt lijkt het mij echt super fijn om, als je je weer wat beter voelt, een frisse neus te kunnen halen, even alle ellende los te laten en samen met jouw bezoek of andere kinderen van de afdeling buiten te kunnen spelen.”
Jolande van der Kemp, manager fondsenwerving: “Samen met het Kindercentrum werven we al een aantal maanden voor dit bijzondere project. We willen dit jaar, in 2022, genoeg geld bij elkaar krijgen om het speelterras ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Hoe eerder de jonge patiënten van Rijnstate de mogelijkheid krijgen om te genieten en te spelen in de buitenlucht, hoe beter. En door het bedrag laag te houden, hopen we zoveel als mogelijk inwoners uit onze regio aan te spreken voor een donatie. Het bedrag van 20,22 euro staat voor dit jaar 2022, waarin we de financiering van de wens hopen rond te krijgen.”
Doneren kan op de website van het Rijnstate Vriendenfonds:
www.rijnstatevriendenfonds.nl.