Thea Wanders, Tjeerd Boekhorst, Bart Kagei, Toon Albers, Niko Wiendels, Helmuth Teben en Willy van Dinther
Thea Wanders, Tjeerd Boekhorst, Bart Kagei, Toon Albers, Niko Wiendels, Helmuth Teben en Willy van Dinther

Traditionele haringhapavond in Babberich valt als vanouds in de smaak

Algemeen

BABBERICH - Langzaam maar zeker gaat het sociaal cultureel leven in Babberich weer naar haar oude, vertrouwde niveau, er worden steeds meer evenementen georganiseerd met heel veel bezoekende dorpsgenoten en anderen die er weer op uit willen.

Zo ook de voor Babberich traditionele Haringhapavond in het Kulturhus de Borg op woensdag 15 juni. De Dorpsraad-Babberich was verantwoordelijk voor de organisatie en de Stichting Uitvoerend Beheer de Borg voor de facilitaire uitvoering.
De foyer met de twee kleine zalen was sfeervol ingericht met zitplaatsen en hangtafels, de nieuwe banners van de Dorpsraad-Babberich en banners met de logo’s van de vele sponsoren en natuurlijk een echte viskraam. Het geluid en de muziek werd perfect verzorgd door Babbericher Peter Hendriks. De eerste echte Hollandse nieuwe haring, van buitengewoon goede kwaliteit, werd als vanouds geleverd, verzorgd en geserveerd door Visspecialist de Laak Babberich van Helmuth Teben. Beheerder Adrie en vrijwilligers Rob en Diny verzorgden de bediening.
Een groot aantal bezoekers vulde de Borg, geweldig dat men er zin in had om de sociale contacten weer op te pakken en te gaan genieten van een buitengewoon gezellige avond. 

Saamhorigheid

Voorzitter Willy van Dinther had in zijn toespraak lovende woorden over voor zijn dorp Babberich, hij roemde de saamhorigheid. Ook had hij veel lof over de vele vrijwilligers en het verenigingsleven die na twee moeilijke jaren met geweldige energie en enthousiasme hun dankbare werk weer hebben hervat. Het motto van de Dorpsraad-Babberich: wonen én leven, voor en met elkaar was nadrukkelijker dan ooit hier in de moeilijke jaren van toepassing.
Hij dankte de niet terugkerende wethouders Nanne van Dellen, Belinda Elfrink, Hans Winters, Carla Koers en de vorige raadsleden voor hun vele goede werk en samenwerking. Hij verwelkomde vervolgens de nieuwe wethouders Bart Kagei, Aad van Orden, Toon Albers, Arthur Boone, Stef Bijl en de nieuwe raadsleden en wenste hen veel succes. “We hopen op dezelfde vertrouwde en goede samenwerking met de Dorpsraad-Babberich en dat er ook de komende vier jaren weer grote aandacht aan de dorpen besteed blijft worden.”

Koninklijke onderscheiding

De eerste nieuwe haring werd aangeboden aan de vier vrijwilligers die dit jaar een Koninklijke onderscheiding mochten ontvangen: Fred Burgers, Thea Wanders, Niko Wiendels, Tjeerd Boekhorst én aan de net gekozen en aanwezige wethouders Bart Kagei en Toon Albers. Onder klaterend applaus konden vervolgens alle aanwezigen gaan genieten van de korenwijn, de nieuwe haring en vele drankjes, tussendoor werd nog één vaatje haring verloot, de gelukkige winnaar was André Keultjes.
Willy van Dinther keek dankbaar terug op de avond: “De Dorpsraad-Babberich kan terugzien op een zeer geslaagde bijeenkomst die hoop geeft voor de toekomst van het sociaal culturele leven in het dorp.”