Elke woensdagmiddag gezellig tafeltennissen! (foto: Henk Kemperman)
Elke woensdagmiddag gezellig tafeltennissen! (foto: Henk Kemperman)

Tafeltennissen slaat aan bij Senior Actief

Algemeen

ZEVENAAR - Dat bewegen goed is voor ouderen, is algemeen bekend en ook bij Senior Actief is men daar goed van op de hoogte. Bovendien komt er bij tafeltennissen ook nog eens een flinke reactiesnelheid aan te pas.

Door Piet van Breukelen

Toen André Jansen vorig jaar namens Senior Actief het initiatief nam om te bekijken of er binnen de vereniging voldoende belangstelling bestond om regelmatig een balletje te slaan bij tafeltennisvereniging Zevenaar, liep het niet direct storm wat de belangstelling betrof. Maar inmiddels hebben al aardig wat ouderen hun schroom overwonnen en hebben de stoute (gym)schoenen aangetrokken om eens te kijken hoe het eraan toegaat in de tafeltenniszaal.

Sociaal bezig zijn

Nu de coronaregels flink versoepeld zijn en er weer gewoon sociale contacten mogelijk zijn, betekent dat ook dat er op de woensdagmiddagen na afloop van het tafeltennissen weer gezellig kan worden nagekaart onder het genot van een kopje koffie, thee of een verfrissing.
Natuurlijk wordt er altijd eerst goed getraind onder de deskundige leiding van Henk Kemperman, trainer en bestuurslid algemene zaken van TTV Zevenaar. En wat het trainen betreft gaat het dan op de eerste plaats om de basisregels van het tafeltennissen, waarbij het al begint met de vraag hoe je het beste je batje vast kunt houden. Dat er af en toe ook flink gelachen wordt, komt de sfeer alleen maar ten goede. Bijvoorbeeld als iemand denkt dat hij gewoon kan doorspelen als het balletje twee keer op zijn tafelhelft heeft gestuiterd.

Promotie

Het enige dat de senioren nodig hebben is goede sportkleding en gymschoenen. TTV Zevenaar zorgt voor de batjes, balletjes, tafels en deskundige begeleiding. Toch blijkt er bij een flinke groep ouderen nog de nodige schroom te bestaan om te beginnen met het snelle spelletje. Dan is het toch de moeite waard eens te komen kijken op woensdagmiddag tussen 14.30 uur en 17.00 uur. Er wordt gespeeld in de gymnastiekaccommodatie van het Liemers College locatie Zonegge (Lentemorgen 7) en na afloop wordt er altijd gezellig nagekaart. Met name die gezellige afsluiting spreekt iedereen zo aan. Dan gaat het niet alleen over een revanche van de volgende week, maar wordt er ook over koetjes en kalfjes gesproken en het lief en leed komt langs.
Kortom: het leven van alledag.
Liefhebbers kunnen zich opgeven bij André Jansen van Senior Actief (andre@senioractief.com) en bij Henk Kemperman, bestuurslid algemene zaken van TTV Zevenaar (h.kemperman41@upcmail.nl).