Veel Babberichers namen de tijd voor de dodenherdenking
Veel Babberichers namen de tijd voor de dodenherdenking Foto:

‘We zullen alle burgerslachtoffers en gevallen soldaten nooit vergeten’

Algemeen

BABBERICH - Ook in Babberich werd op 4 mei 2022 op passende wijze met veel publieke belangstelling invulling gegeven aan de dodenherdenking.

Willy van Dinther, voorzitter van de Dorpsraad-Babberich, sprak mooie woorden bij het vrijheidsmonument tegenover de Mariakapel aan de Beekseweg.  ’Wij blijven ieder jaar op 4 mei herdenken en gedenken en zullen alle burgerslachtoffers en gevallen soldaten nooit vergeten. Wij blijven ieder jaar op 5 mei onze herwonnen vrijheid in vrede, koesteren en vieren. Wij blijven dit ieder jaar doen in de hoop dat ons leven verandert in een wereld in vrede vol liefde en respect.’ Ook Stijn Boerboom en Damian Thiel, leerlingen van groep 6 van basisschool St. Franciscus Babberich, deden hun zegje met een door hen zelf gemaakte tekst. Danielle Jansen legde een krans namens het gemeentebestuur Zevenaar samen met Henk Dukkerhof, Stijn en Damian en Koen van Bindsbergen en Eric Burgers namens het 4/5 mei comité Babberich. Marc ter Schure droeg het vaandel en Peter Hendriksen verzorgde de Taptoe en het Wilhelmus.

Bedankt

‘Wij willen alle inwoners in Nederland die de oorlog meegemaakt hebben bedanken omdat ze ons vrijheid hebben gegeven.

Die oorlog is niet maar een oorlog die binnen een paar dagen is opgelost. Maar in een paar jaar, moet je nagaan worden duizenden mensen gedood en duizenden mensen worden gevangen genomen.

Iedereen is bang en ze denken : help ons…help ons…. Maar niet iedereen is aan het schuilen, er zijn ook mensen die denken: ik ben heel erg bang, maar ik wil alle mensen helpen.

Zij strijden om hun leven en na 5 jaar is Nederland bevrijd, heel veel mensen hebben het niet overleefd, maar sommige mensen wel.
En alle inwoners van Nederland zijn zo blij dat de oorlog voorbij is.
Wij herdenken het van toen tot vandaag. 
We zijn twee minuten stil en leggen kransen neer en nog veel meer…..bedankt mensen die Nederland hebben bevrijd, bedankt ……

Namens Stijn Boerboom en 
Damian Thiel uit groep 6 basisschool Sint-Franciscus in Babberich.

Afbeelding
Henk Dukkerhof, Stijn, Damian en Danielle Jansen leggen de krans bij het monument.