Serah is een hond met een hoog knuffelgehalte
Serah is een hond met een hoog knuffelgehalte

Wie wil er nou niet voorlezen aan de voorleeshond?

Algemeen

ZEVENAAR - Voorlezen kan voor sommige kinderen erg spannend zijn. Kunstwerk! de Bibliotheek biedt hierin een uitkomst. Met ingang van 22 februari krijgen kinderen tussen de 6 en 10 jaar elke dinsdagmiddag de mogelijkheid om een verhaal te vertellen aan voorleeshond Serah in de bieb in Zevenaar. 

Een hond met een lief karakter en een hoog knuffelgehalte. Serah zorgt ervoor dat kinderen zich veilig voelen tijdens het voorlezen. Daarnaast draagt het ook bij aan een positief zelfbeeld en een verhoging van het zelfvertrouwen. Na afloop krijgen de kinderen een diploma mee naar huis. Reserveren voor deze bijzondere voorleessessies van 15 minuten zijn te reserveren via de website van Kunstwerk!.

Waarom een voorleeshond?

Voorlezen terwijl een hond aandachtig naast je ligt te luisteren, zonder een oordeel te vellen. Hoe fijn is dat! Je kunt op je eigen tempo lezen, zonder dat je het gevoel hebt dat er iemand druk op je legt. Kinderen oefenen spelenderwijs en op een ontspannen manier met lezen. Honden zijn geweldige luisteraars, kunnen kinderen helpen zich te concentreren en ontspannen en zijn minder intimiderend dan leeftijdsgenootjes of andere mensen. Het delen van een goed boek met een hond maakt het mogelijk dat kinderen hun leesvaardigheid op een positieve en leuke manier verbeteren.

Volledige aandacht

Voorleeshond Serah is hiervoor specifiek getraind en komt altijd samen met baasje Lucy. Beiden deskundige opgeleid bij R.E.A.D. Nederland. Tijdens de voorleessessie lees je in je eentje voor, op een prettige plek in de bieb. Er zijn dus geen andere kinderen bij. Op deze manier krijg je de volledige aandacht van de hond en haar begeleidster. Let wel op: Als je een keer voorgelezen hebt aan de hond, krijg je alleen maar meer zin om te lezen!

Reserveren

De voorleessessies in de Bibliotheek in Zevenaar zijn elke dinsdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.15 uur in Zevenaar.
Een voorleessessie duurt ongeveer 15 minuten.
Het is wel nodig om van tevoren een plekje te reserveren via www.liemerskunstwerk.nl/voorleeshond.