Anita van Loon, Hetty Kruijswijk, André Bodde, Frans van Loon
Anita van Loon, Hetty Kruijswijk, André Bodde, Frans van Loon

Stichting Dorpsverfraaiing Pannerden ziet het levenslicht: ‘Umdat ut altied mojjer kan’

Algemeen

PANNERDEN - Sinds vorige maand is Pannerden weer een stichting rijker. Anita van Loon, Hetty Kruijswijk, André Bodde, Frans van Loon hebben de handen ineengeslagen onder de naam ‘Stichting Dorpsverfraaiing Pannerden’.

Het doel is, zoals uit de naam al duidelijk wordt: verfraaiing van het dorp Pannerden in de breedste zin van het woord. De stichting is van plan om, samen met grote en kleine sponsors èn inwoners, het dorp op verschillende manieren op te fleuren. Om te beginnen wil de stichting dit jaar de dorpskern verfraaien door bloembakken op te hangen aan de nostalgische lantaarnpalen op het Dorpsplein. André Bodde en Hetty Kruijswijk kwamen samen op dat idee tijdens één van hun vele fietstochten door het land. “Dan kom je door dorpjes en zie je van die bloembakken met prachtige bloemen hangen. Bloemen geven vreugde, gezelligheid en kleur aan het leven. Dat maakt je gewoon blij. We dachten ‘dat moet in Pannerden ook kunnen.’” Hun fietsvrienden Anita en Frans waren meteen te porren voor het initiatief en sloten zich bij hen aan.
Met het eerste initiatief willen ze de inwoners een positieve impuls geven, een gezellige uitstraling van het straatbeeld en daarmee de leefbaarheid in het dorp vergroten. André: “Een positief gevoel is goed voor iedereen en draag je over op een ander. Dat maakt het ‘samenleven’ alleen maar mooier.” Op termijn wil de stichting graag het gesprek met dorpsgenoten aan om de betrokkenheid van iedereen die daar belangstelling voor heeft te vergroten. Onder het motto ‘Umdat ut altied mojjer kan’ is het bestuur al volop bezig om de benodigde gelden binnen te slepen, waardoor in eerste instantie zeventien lantaarnpalen van een bloemkraag worden voorzien. Het doel is om daarna dit project uit te breiden, zodat alle 33 palen straks ‘bemand’ zijn met bloemen. “ Het viertal is ook al aan het brainstormen over andere leuke projecten. André lacht: “Ideeën genoeg, maar als je zo noemt moet je zo ook waarmaken. Laten we eerst hier mee beginnen.” Hij roept iedereen in het dorp op om haar of zijn idee aan te dragen via de website: www.dorpsverfraaiingpannerden.nl of via hun Facebookpagina. “We hopen dat de bloembakken er in het voorjaar hangen.”