Lotte van der Velde lijsttrekker van SP Zevenaar (Foto: © Edward Roman van der Schaft. All Rights Reserved)
Lotte van der Velde lijsttrekker van SP Zevenaar (Foto: © Edward Roman van der Schaft. All Rights Reserved)

SP: Voor jezelf, voor elkaar, voor Zevenaar

Algemeen

ZEVENAAR - Eens in de vier jaar vinden in Nederland gemeenteraadsverkiezingen plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022. Dan mogen ook de inwoners van de gemeente Zevenaar hun stem uitbrengen. De huidige gemeenteraad van Zevenaar bestaat uit negen verschillende partijen. De grootste partij is het CDA met zeven zetels. Daarna volgen Lokaal Belang (6 zetels), WijZZ (4 zetels), PvdA (3 zetels), VVD (2 zetels), SP (2 zetels), D66 (1 zetel), Sociaal Zevenaar (1 zetel), GroenLinks (1 zetel). In de krant van 19 januari stellen zij zich aan u voor. Online brengen we deze week elke dag een andere partij voor het voetlicht. Vandaag sluit de SP af.

“Mensen zijn belangrijker dan regeltjes”, aldus Lotte van der Velden, lijsttrekker van SP Zevenaar. “Wij geloven in een eerlijke samenleving, waarin mensen kansen krijgen en waarin gezorgd wordt voor mensen die dat zelf niet kunnen.”

De uitgangspunten van SP Zevenaar zijn duidelijk: menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Met die uitgangspunten in het achterhoofd bepalen de fractieleden van SP Zevenaar hoe hun stem klinkt in de gemeenteraad. Lotte: “We willen dat mensen gehoord worden, dat ze gewaardeerd worden voor wat ze zijn. Dat iedereen mee kan doen. We willen dat onze gemeente voor alle inwoners een fijne gemeente is, tot in alle kernen die onze gemeente telt.” Zorg en armoedebestrijding zijn speerpunten voor de SP: “Het is triest dat in een rijk land als Nederland voedselbanken nodig zijn, maar helaas kunnen we niet zonder. We proberen te helpen waar we kunnen. Zo hebben we er de afgelopen periode bijvoorbeeld voor gezorgd dat op middelbare scholen gratis menstruatie-materiaal beschikbaar komt.” De SP zet zich ook in voor woningbouw. Lotte: “We willen meer sociale huurwoningen, maar daarnaast ook vrije sector huur- en koopwoningen. Het belangrijkste is dat deze woningen betaalbaar zijn.” Ze sluit af: “Stem SP. Voor jezelf, voor elkaar en voor een beter Zevenaar.” U kunt SP Zevenaar bereiken via mail: zevenaar@sp.nl of de website: zevenaar.sp.nl.

Afbeelding