Maaike Jansen (l) en Nathani Niebuur-Sluiter (r), Maaike is nummer 2 op de lijst, en Nathani is lijsttrekker.(Foto: Walter Verwaal)
Maaike Jansen (l) en Nathani Niebuur-Sluiter (r), Maaike is nummer 2 op de lijst, en Nathani is lijsttrekker.(Foto: Walter Verwaal)

In maart valt wat te kiezen!

Algemeen

ZEVENAAR - Eens in de vier jaar vinden in Nederland gemeenteraadsverkiezingen plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022. Dan mogen ook de inwoners van de gemeente Zevenaar hun stem uitbrengen. De huidige gemeenteraad van Zevenaar bestaat uit negen verschillende partijen. De grootste partij is het CDA met zeven zetels. Daarna volgen Lokaal Belang (6 zetels), WijZZ (4 zetels), PvdA (3 zetels), VVD (2 zetels), SP (2 zetels), D66 (1 zetel), Sociaal Zevenaar (1 zetel), GroenLinks (1 zetel). In de krant van 19 januari stellen zij zich aan u voor. Online brengen we deze week elke dag een andere partij voor het voetlicht. Vandaag de PvdA.

PvdA Zevenaar is een van de lokale politieke partijen die zich inzet voor de gemeente Zevenaar.

De PvdA Zevenaar wil een gemeente waarin iedereen meetelt. Zij wil kijken naar wat ons bindt in plaats van naar wat ons verdeelt. Dat geldt voor inwoners, ondernemers, verenigingen, dorps-wijkraden, vrijwilligers, en ook voor politieke partijen. Alleen als we tegenstellingen overbruggen en willen investeren in elkaar komt zo’n gemeente dichterbij. 

Zevenaar moet een daadkrachtige gemeente zijn. De PvdA heeft in de afgelopen jaren gezien dat ideeën worden onderzocht maar niet uitgevoerd. Haalbaarheidsonderzoeken, vergunningsprocedures en meldingen; ze halen allemaal energie uit initiatieven, zijn duur en werken bijna altijd vertragend. De PvdA Zevenaar wil het “doen” voorop stellen. 

De PvdA Zevenaar wil dat iedereen de hulp krijgt die nodig is, en niet wat wettelijk verplicht is waarbij ook de belastingen niet verhoogd worden en hondenbelasting afgeschaft. Dat kan bereikt worden door gewoon te bouwen. Woningen voor alle doelgroepen, huur koop, flexibel en zeker ook betaalbaar. 

De gemeente is er voor de inwoners, en niet andersom. Minder regels, meer hulp, waarbij oprecht gekeken wordt naar wat wel kan. Het kan echt zoveel beter in Zevenaar. Niemand kan dat alleen, de PvdA Zevenaar wil het samen doen!

PvdA Zevenaar,
www.zevenaar.pvda.nl
Volg de PvdA Zevenaar op facebook, twitter en instagram

Afbeelding