Afbeelding

De toekomst tegemoet met CDA-Zevenaar: ‘Zorgen voor elkaar’

Algemeen

ZEVENAAR - Eens in de vier jaar vinden in Nederland gemeenteraadsverkiezingen plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022. Dan mogen ook de inwoners van de gemeente Zevenaar hun stem uitbrengen. De huidige gemeenteraad van Zevenaar bestaat uit negen verschillende partijen. De grootste partij is het CDA met zeven zetels. Daarna volgen Lokaal Belang (6 zetels), WijZZ (4 zetels), PvdA (3 zetels), VVD (2 zetels), SP (2 zetels), D66 (1 zetel), Sociaal Zevenaar (1 zetel), GroenLinks (1 zetel). In de krant van 19 januari stellen zij zich aan u voor. Online brengen we deze week elke dag een andere partij voor het voetlicht. Vandaag het CDA.

Als we een ding geleerd hebben de afgelopen tijd is het wel om te zorgen voor elkaar. CDA Zevenaar wil die zorg bieden op verschillende manieren.

Ten eerste zien we veel eenzaamheid ontstaan, niet alleen bij onze ouderen, maar ook bij de jeugd. Door hen te betrekken bij activiteiten en te helpen door goed (openbaar) vervoer en goede voorzieningen op de juiste locatie, zoals dorpshuizen, willen we eenzaamheid tegengaan.

Ten tweede zorgen we voor goede, betaalbare woningen, voor goed onderwijs en voor goede voorzieningen.
Ten derde wil CDA Zevenaar zorgen voor de vele verenigingen dat zij weer kunnen opbloeien. CDA Zevenaar stelt voor om een eenmalige subsidie ter beschikking te stellen om met speciale acties (weer) leden te werven.

Ten slotte maken we ons sterk voor goede opleidingen en doorstroming naar werk. De aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt moet beter. Zo hebben we niet alleen in de zorg maar ook voor onze klimaat maatregelen veel mensen nodig met de juiste opleiding. CDA Zevenaar maakt zich zorgen om de zorgverleners, zij verdienen alle lof, maar verdienen ook meer rust en goede arbeidsomstandigheden. Ook onze ondernemers verdienen onze steun en we hebben dan ook een flinke opgave met elkaar om te zorgen dat we er weer bovenop komen.

Afbeelding