Fractievoorzitter en lijsttrekker Peter Pollmann(Foto: Ronald Lubbers)
Fractievoorzitter en lijsttrekker Peter Pollmann(Foto: Ronald Lubbers)

D66: samen naar oplossingen zoeken. Juist Lokaal.

Algemeen

ZEVENAAR - Eens in de vier jaar vinden in Nederland gemeenteraadsverkiezingen plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022. Dan mogen ook de inwoners van de gemeente Zevenaar hun stem uitbrengen. De huidige gemeenteraad van Zevenaar bestaat uit negen verschillende partijen. De grootste partij is het CDA met zeven zetels. Daarna volgen Lokaal Belang (6 zetels), WijZZ (4 zetels), PvdA (3 zetels), VVD (2 zetels), SP (2 zetels), D66 (1 zetel), Sociaal Zevenaar (1 zetel), GroenLinks (1 zetel). In de krant van 19 januari stellen zij zich aan u voor. Online brengen we deze week elke dag een andere partij voor het voetlicht. D66 trapt af.

D66 Zevenaar zet in op meer democratie. Als lokale partij hebben wij woningbouw, klimaat en burgerparticipatie tot hoofdthema’s gekozen. 

Wij willen de D66 idealen “juist lokaal” realiseren en maken onze eigen keuzes om dit waar te maken. D66 is nu een eenmansfractie ondersteund door een zeer deskundige zeskoppige steunfractie. Samen zetten we onze schouders eronder. 

Voor starters en doorstromers op de woningmarkt willen wij snel nieuwe woningbouw locaties aanwijzen. Mede door inzet van nieuwe bouwmethodes, zoals prefab en houtbouw, het ombouwen van kantoren en winkels kunnen er snel veel woningen gerealiseerd worden. Initiatiefnemers voor toekomstige woningbouw moeten kunnen rekenen op een constructieve opstelling van de politiek. 

De belangrijkste politieke doelstelling voor duurzaamheid is het klimaatneutraal maken van onze gemeente. Wij stimuleren en ondersteunen het zelf opwekken van energie door burgers en bedrijven. Inwoners moeten ook kunnen meedenken, participeren en meedelen in de opbrengsten van duurzame energiebronnen. 

Het zit in de aard van D66 om inwoners te betrekken bij nieuwe plannen. D66 luistert naar inspraak en investeert in nieuwe vormen van participatie. Bijvoorbeeld door burgerberaad, een nieuwe en effectieve vorm waarbij een groep van ca. 150 gelote inwoners rechtstreeks over een belangrijk onderwerp gaat adviseren. Dat bedoelen wij met “meer democratie”.

Voor meer informatie: mail onze fractievoorzitter Peter Pollmann via: info@d66zevenaar.nl

Afbeelding