Wim Stokman krijgt zijn decoratie
Wim Stokman krijgt zijn decoratie

Wim Stokman 25 jaar Vincentiaan

Algemeen

OUD-ZEVENAAR - Op zondag 28 november is Wim Stokman onderscheiden met de zilveren internationale A Paulo speld van verdienste met oorkonde als waardering voor zijn 25 jaren van verdiensten voor de Vincentiusvereniging Heilige Martinus Oud-Zevenaar.

In de toespraak van voorzitter Theo Willemsen werden de woorden van waardering voor Wim uitgesproken. Toen Wim in 1995 gevraagd werd om lid van de Vincentiusvereniging te worden hoefde hij niet lang na te denken. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Gerrit, die ruim 60 jaar lid is geweest. Tradities, daar houdt de familie van. Wim is inmiddels 26 jaar lid van de vereniging, maar de huldiging kon vorig jaar vanwege de coronamaatregel niet doorgaan. Waardering is er voor zijn inzet voor de Vincentius. “Je bleef ook zonder meer beschikbaar, na de verhuizing met jouw melkveebedrijf aan de Sleeg in Oud-Zevenaar naar Angerlo”, aldus Theo Willemsen. De decoratie werd uitgereikt door Toine van den Hoogen, de voorzitter van Vincentius Nederland. Aan Wim’s echtgenote Yvonne werd een mooie bos bloemen aangeboden. De ceremonie vond plaats bij restaurant Thoen & Thans in het bijzijn van Wim en Yvonne’s kinderen en kleinkinderen en de leden van Vincentius met hun partners, die daar de gelegenheid kregen om de jubilaris middels een luid applaus te feliciteren. De Vincentiusvereniging afdeling Oud-Zevenaar is in 1867 opgericht en is aangesloten bij de Vincentiusvereniging Nederland.In de geloofsgemeenschap Sint Martinus Oud-Zevenaar zijn de Vincentianen het meest zichtbaar als ‘dragers’ bij uitgeleidediensten. Er is sinds de oprichting veel veranderd in de samenleving en vooral in de katholieke kerk. Er wordt in deze tijd niet zo vaak meer een beroep op de vereniging gedaan omdat uitgeleidediensten in het crematorium of in een horecagelegenheid plaatsvinden.
De vereniging stelt zich ook ten doel het vervullen van geestelijke en/of maatschappelijke noden en behoeften van individuen en groepen van personen.