Foto: Fot: Boemelburcht

'Nieuwe scepter voor stadsprins'

Stadsprins van Boemelburcht Theo de 1ste (Bosch) en zijn zoon/adjudant Mark openen aanstaande zaterdag met confettikanonnen en het zingen van het Boemellied het carnaval in Zevenaar.

ZEVENAAR - Deze Zènderse carnavalskraker werd in februari 2016 door de voormalige stadsprins Jasper de 1e met succes geïntroduceerd met als doel iedereen te laten weten, dat Boemelburcht een geweldig carnavalsstad is. Dit wordt ondersteund door het inmiddels befaamde Boemeldrankje dat de Stichting Vrienden van het Carnaval in Boemelburcht in 2016 op de markt heeft gebracht. Stadsprins Theo de 1ste: "Het Boemellied en het Boemeldrankje zijn inmiddels succesvolle kernmerken van het carnaval in Zevenaar. Die houden wij erin!"

Tijdens de opening van het carnaval op het Raadhuisplein, dat om 13.30 uur begint, ontvangen Theo de 1ste en stadsjeugdprins Wessel de 1ste (te Witt) een nieuwe wietstok en een keten van het bestuur van de Stichting GZK Boemelburcht. "Ik kan daar niets over zeggen, want ik heb deze attributen nog niet gezien. Ik ben erg benieuwd!" Stadsprins Theo de 1ste wijst op nog een andere verrassing: "Dit jaar heeft de jeugd een eigen categorie in de Boemelparade en dat betekent dat zij in die categorie een prijs kunnen winnen. Een goed initiatief van Boemelburcht om de jeugd meer bij het carnaval te betrekken."

Stadsprins Theo en zijn zoon Mark maken melding van nog een ander hoogtepunt tijdens de opening. Mark: "Zoals ieder jaar neemt de stadsprins het initiatief om een goed doel te ondersteunen. Wij kozen voor Stichting Opkikker, die een onvergetelijke dag organiseert voor gezinnen met een kind dat door een chronische fysieke aandoening langdurig onder behandeling is. Wij hebben de afgelopen weken met allerlei acties oude mobiele telefoons ingezameld om daarmee geld te genereren voor de stichting."

Lees het complete verhaal in de Zevenaar Post van 22 februari 2017

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden