<p>De dag voor de ambassadeurs van Stichting Opkikker gaat helaas niet door. Peter de Wijs van de stichting overhandigt Tess Roelos als blijk van waardering een doos met verrassingen. (foto: Ab Hendriks)</p>

De dag voor de ambassadeurs van Stichting Opkikker gaat helaas niet door. Peter de Wijs van de stichting overhandigt Tess Roelos als blijk van waardering een doos met verrassingen. (foto: Ab Hendriks)

Troost voor ambassadeurs van Stichting Opkikker

De Stichting Opkikker houdt bijzondere activiteiten voor langdurig zieke kinderen zodat ze kracht en energie vinden om door te gaan. Tess Roelofs is enthousiast over Opkikker waarvoor zij al acht jaar ambassadeur is.

door Ab Hendriks

ZEVENAAR - De landelijke dag voor de ambassadeurs gaat door de corona-epidemie dit jaar niet door, ook in 2021 niet. Tess: “En dat is moeilijk voor alle ambassadeurs van Opkikker, want wij verheugen ons jaarlijks op die dag omdat wij elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.” Tess geeft voorlichting over Opkikker op scholen, bij dagbesteding, vrienden en familie én via de sociale media. “Ik vertel over kinderen die langdurig ziek zijn en uitgenodigd worden om op de Opkikkerdag hun dromen te realiseren, niet alleen voor hem of haar, maar voor het gehele gezin.”

Omdat de dag voor de ambassadeurs niet doorgaat heeft Zevenaarder Peter de Wijs en vrijwilliger bij Opkikker, afgelopen weekend 24 pakketten met cadeaus in Zevenaar en omgeving bij de ambassadeurs afgeleverd.

“Ik heb ook een pakket afgeleverd bij een ambassadeur op haar stageadres bij hotel Van der Valk. Zij was enorm verrast door het pakket van Opkikker, waardoor ze spontaan begon te huilen. “Ik mis de Stichting Opkikker zo!” “Nou, dan weet je wat voor impact Opkikker heeft. Werken voor Opkikker geeft voor mij een enorme voldoening.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden