Foto:
aangeboden door Chordify.net

Chordify nog altijd groeiend

In 2013 startte een gratis online muziekdienst genaamd Chordify. Inmiddels zijn we alweer 7 jaar verder. En wat klein begon in Groningen is inmiddels een dienst dat wereldwijd wordt gebruikt, met vele gebruikers. De dienst was aan het begin gratis, inmiddels betalen gebruikers voor hun diensten. En het succes houdt niet op. Chordify is nog altijd groeiend.

Gestart vanuit Groningen 

Drie maanden werd de beta versie van Chordify getest. In 2013 op de International Society for Music Information Retrieval in Porto is de dienst gepresenteerd. En in het weekend van Eurosonic Noorderslag in Groningen werd de dienst opengesteld voor het publiek. 

Chordify is gemaakt voor een door muziekliefhebbers. Het is een online platform waar je akkoordenschema’s voor gitaar, piano en ukelele vindt. Gebruikers kunnen muziek uit YouTube of Soundcloud omzetten naar akkoorden. Chordify zet elk nummer om tot akkoordenschema’s en natuurlijk op de juiste maat. Zo kan iedereen thuis meespelen met zijn favoriete muziek. 

Een paar jaren later

Aan het begin was het een gratis platform, maar inmiddels zijn er abonnementen. Om volledig gebruik te maken van de dienst kun je abonnement nemen. Inmiddels heeft de dienst ook wereldwijd gebruikers en veroveren ze de harten van veel muziekliefhebbers. Dat komt met name door de technologie die schuilt achter Chordify. 

De technologie achter Chordify is de afgelopen jaren geperfectioneerd. Maar de makers van deze technologie werken nog iedere dag aan Chordify. Achter de dienst schuilen een aantal knappe koppen. Het begon ooit met het maken met het bouwen van een robot die audio om kon zetten naar akkoorden en ook nog eens de akkoorden op de juiste maat kon plaatsen. Met veel perfectioneren en het trainen van deze robot is dit gelukt. 

Tegenwoordig wordt de technologie achter Chordify dagelijks verder geperfectioneerd. Maar dat niet alleen. Gebruiksvriendelijkheid staat ook hoog in het vaandel! 

Alles voor de gebruikers

Het doel van Chordify is muziek aanbieden voor elke muzikant. Of deze nu beginner is of al gevorderd is, het maakt niet niet. Zo bieden ze tools aan om akkoorden te leren, maar ook genoeg schema’s om de gevorderde muzikant uit te dagen. Daarnaast is de ervaring belangrijk. Continu wordt er weer een hand gelegd aan de ervaring van de gebruiker. Zo is inmiddels een handige app en houden ze graag hun gebruikers op hoogte van nieuwe features. Want zonder trouwe fans redt Chordify het niet. 

Ook in een periode van crisis laat Chordify zijn liefde voor zijn gebruikers zien. Zo hebben ze een speciaal kanaal gemaakt waar mensen heerlijk muziek kunnen downloaden om te jammen thuis. Zo dragen zij ook hun steentje bij aan een positieve sfeer tijdens de coronacrisis. 

Chordify is ontzettend succesvol geworden in de afgelopen jaren en verre van een start up, zoals het ooit begon in 2013. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden