Win twee toegangskaarten voor het kerstconcert van het Liemers Mannenkoor

29 nov 2016, 14:48

Deel deze actie

Traditioneel verzorgt het Liemers Mannenkoor in de maand december een kerstconcert. Dit jaar wordt dit concert gegeven met medewerking van het Loilse popkoor Sjanté.

Het Liemers Mannenkoor is opgericht in 1989. In de loop der jaren heeft het een eigen plek veroverd in het culturele leven in de Liemers. De mannen zingen klassieke stukken maar ook prachtige Slavische liederen en bekende operakoren. Daarnaast wordt ook het lichte genre met verve voor het voetlicht gebracht zoals bekende songs en liederen uit musicals. Het koor staat al ruim 10 jaar onder de bezielende leiding van Emile Engel en wordt aan de vleugel begeleid door concertpianist Evert-Jan de Groot.
Popkoor Sjanté uit Loil bestaat uit 30 enthousiaste vrouwen en mannen. Het in november 2005 opgerichte koor beheerst een veelzijdig en actueel repertoire: musical, top 40, klassiekers. Dit alles Nederlands-, Engels- en soms Franstalig. De enthousiaste dirigent van het koor is Hein Harmsen, geboren in Loil.

Met Kerstmis vieren we de geboorte van Jezus. Met het verstrijken der jaren is de manier waarop mensen Kerst vieren veranderd. De godsdienstige traditie van Kerst vieren is de kern en de bron van het bestaan van deze feestdag en heeft een krachtige geschiedenis. Christenen gedenken de komst van de Heer naar de mensheid in de gestalte van een kind.

In de seculiere traditie is de oorspronkelijke betekenis van Kerstmis vervaagd. De mensen vieren het kerstfeest dan vanwege de vreugde, de saamhorigheid en nostalgie. Al deze aspecten komen in dit concert tot uitdrukking.
Het Liemers Mannenkoor en popkoor Sjanté presenteren een prachtig kerstrepertoire, ieder met eigen liederen maar ook met gezamenlijke stukken.
De liederen worden afgewisseld met verhalen en gedichten in de kerstsfeer.

Het concert wordt twee keer uitgevoerd:
Zondag 11 december 2016, 14.30 uur in de Maria kerk te Didam
Zondag 18 december 2016, 14.30 uur in de Andreaskerk te Zevenaar

De toegangsprijs bedraagt € 15,00 (incl. pauze consumptie). Voor meer informatie: bezoek de websites van de koren: liemersmannenkoor.nl of sjante.nl
Het Liemers Mannenkoor stelt vijf keer twee kaarten beschikbaar voor één van de twee kerstconcerten naar keuze.


Kans maken op twee kaarten? Beantwoord dan snel de vraag. Deelnemen kan tot en met woensdag 7 december.

Wat is de naam van concertpianist van het Liemers Mannenkoor?
Emile Engel
Evert-Jan de Groot
Hein Harmsen

Doe mee met deze lezersactie

Om te kunnen reageren moet u eerst inloggen.
Nog geen lid? Meld u zich dan gratis aan