Afbeelding
Foto:

Oldtimertreffen tweede pinksterdag in Oud-Zevenaar

maandag 20 mei 2024 12:00 tot 16:00

OUD-ZEVENAAR - Schutterij St. Anna houdt op tweede pinksterdag, maandag 20 mei  een oldtimertreffen. Op deze dag staan Schuttersgebouw St. Anna en de omliggende terreinen vol met onder meer tractoren, auto’s, solexen, motorfietsen, vrachtwagens, stationaire motoren, bromfietsen en agrarische voertuigen. Kortom dé locatie om historische voertuigen en werktuigen te bekijken.

Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers tegen een vergoeding van € 3,00 de diverse oldtimers bewonderen. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en is er voldoende vermaak voor hen aanwezig.  Zo is er een oldtimer draaimolen (gratis meerijden), een schminkkraam, een bowlingbaan en een treintje welke eenieder over het terrein rijdt. Voor de hele jonge kinderen is er ook nog een oldtimer attractie, waar eendjes gevangen kunnen worden. En voor de oudere jeugd een crossparcours, een Kop van Jut en een oldtimer schietkraam.

Toegang voor deelnemers: vanaf 09.30 uur. Deelnemers aan de toertocht zullen om circa 11.30 uur bij het schuttersgebouw aankomen. Eindtijd treffen: 16.00 uur. . Per klasse zal een prijs/beker voor het mooiste voertuig/tweewieler/tractor worden uitgereikt.
Vaste prik op het treffen is de Onderdelen- en Snuffelmarkt. Voor de liefhebber die nét op zoek is naar dat ene onderdeel of stuk gereedschap. Maar ook voor het hele gezin zijn er verschillende standhouders met handwerken, woonaccessoires en modelbouwwerken verkrijgbaar. Er zijn inmiddels al zo’n 30 kraamhouders aangemeld!

De organisatie heeft van afgelopen jaren geleerd, in die zin dat een langere uitloop van het treffen gewenst is. De eindtijd van 16.00 uur is dan enkel de eindtijd van het treffen. Tot 20.00 uur blijven de eet- en drinkfaciliteiten geopend en treden de bands High Jinks (top 40), dweilorkest SNO, de Sinusgroep en de Drive-in-Show op.  Tot slot kunnen bezoekers ook nog terecht voor een knipbeurt bij de barbiers.