De Little Hat Band trapt af op het Raadhuisplein
De Little Hat Band trapt af op het Raadhuisplein Foto:

Muziekstad Zevenaar tekent voor Jazz- en Bluesfestival

zaterdag 18 mei 2024 13:30 tot 23:45

ZEVENAAR -  Muziekstad Zevenaar organiseert op 18 en 19 mei voor de 38e keer haar jaarlijkse Jazz- en Blues festival in het centrum van Zevenaar. Het programma is divers met doorgewinterde artiesten op verschillende podia. De oecumenische Jazz- en Gospeldienst wordt in samenwerking met “De Samenwerkende Kerken van Zevenaar” op zondagmorgen 19 mei in de Kerk te Groessen gehouden. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk en er zijn zitplaatsen aanwezig.

Programma 18 mei

Zaterdagmiddag 18 mei start het programma om 13.30 uur met twee acts op verschillende locaties. Op het Raadhuisplein vinden we de Little Hat Band. Met een strakke, haast primitieve rocksound opent dit power trio het festival.

Op hetzelfde moment kun je op de Markt genieten van de FLY Bluesband, een stel veteranen uit de Gelderse blues scene, zij spelen dampende blues(rock) en meeslepende ballads. Vanaf 20.15 uur rockt het Raadhuisplein op de klanken van Emily Hill Band. De band van de sprankelende 23-jarige zangeres Emmelien brengt soul, blues, jazz, funk en New Orleans gospel ten gehore.
De zaterdag wordt vanaf 22.00 uur afgesloten door Mojo Man. Aangevoerd door de charismatische zanger, Marcel Duprix, dendert dit tienkoppig collectief, inclusief een vijf man tellende blazerssectie tot 23.45 uur door een loeihete stamppot van dampende Rock, Soul en Rhythm & Blues.

Programma zondag 19 mei

De festivalzondag starten we traditiegetrouw om 10.30 uur met een swingende gospeldienst in de R.K. Kerk te Groessen. Om 13.30 uur staat Jay Jay’s Border Jazzmen bij het Eet-lokaal (Markt 25). Dit enthousiaste orkest is al meer dan 20 jaar een graag geziene gast op festivals in binnen en buitenland. Zij spelen traditionele jazz in Engelse stijl en maken regelmatig uitstapjes naar blues-, country- en latinmuziek. Zeer verrassend is de grote rol van de close-harmony-zang.
Op hetzelfde moment kun je ook genieten van Ramblin Man op de Markt. Met akoestische Rhythm & Blues covers, aanverwante muziekstijlen en eigen werk zetten zij de Markt op zijn kop. Op het Raadhuisplein vind je vanaf 13.30 uur Stable Roof. Deze band behoort al vele jaren tot de top van de Nederlandse traditionele jazz-scene. Een geweldige act om te bekijken en zeker niet alleen voor jazzliefhebbers.

Stichting Muziekstad Zevenaar

Stichting Muziekstad Zevenaar organiseert al jaren gratis evenementen in Zevenaar met als doel Zevenaar en de Liemers aantrekkelijk te maken en te houden. Dit is alleen maar mogelijk door de tomeloze inzet van vrijwilligers en de bijdrage van de gemeente, sponsors en vrienden.
Wil je ook vriend of sponsor van Stichting Muziekstad Zevenaar worden? Ga naar www.muziekstadzevenaar.nl/vrienden. Ben jij die enthousiasteling die Muziekstad Zevenaar wil helpen bij de organisatie van evenementen? Stuur dan een e-mail naar info@muziekstadzevenaar.nl.

Kijk voor het volledige programma op www.muziekstadzevenaar.nl.