Afbeelding
Foto:

Lezing over zonnestelsel in De Borg

vrijdag 17 mei 2024 20:00

BABBERICH - Al sinds vele eeuwen kijken wij, mensen, omhoog naar de hemel en vragen ons af wat er daarboven allemaal is. Onze nieuwsgierigheid kent geen grenzen. Inmiddels hebben we wel een idee hoe het grote plaatje eruit ziet, maar hoe het precies in elkaar zit weten we (nog steeds) niet……

Op vrijdagavond 17 mei geeft Monique de Kock in het kader van De Borg Swingt daarom een lezing over het zonnestelsel. De lezing in Kulturhus De Borg begint om 20.00 uur. Iedereen kent de zon, de planeet Aarde en de Maan, maar er zijn nog meer objecten die in ons zonnestelsel rondjes om de zon draaien. Onder begeleiding van Monique ‘gaan we de zon en alle planeten bezoeken’ en we gaan het geheel op schaal bekijken. Terwijl we door ruimte en tijd vliegen gaan we onderweg enkele zaken wat nader bekijken, bijvoorbeeld kometen en planetoïden.
Vanaf dat Monique opgroeide in Zeeland heeft de sterrenhemel haar geïnteresseerd. Tegenwoordig is ze lid van een echte sterrenwacht, “Corona Borealis” in Zevenaar (www.coronaborealis.nl). Hier deelt ze haar passie op een laagdrempelige en toegankelijke manier met het bezoekende publiek (kinderen én volwassenen).Deze voordracht is een onderdeel van een cyclus van drie lezingen die dit jaar in Babberich worden georganiseerd. Na het zonnestelsel staat op woensdagavond 9 oktober het fenomeen ‘Vallende Sterren’ op de rol en is het in de donkere dagen voor de Kerst op woensdagavond 11 december tijd voor een lezing over ‘De Ster van Bethlehem’.