Close
Close Foto:

Fleetwood Mac tributeband ‘Close’ komt naar Babberich

vrijdag 12 april 2024 20:00

BABBERICH - Op vrijdag 12 april kunnen de liefhebbers van de muziek van Fleetwood Mac hun hart ophalen in Kulturhus de Borg in Babberich. Want dan staat de achtkoppige Zevenaarse band ‘Close’ op het podium.

 Voordat ‘Close’ de eerste klanken van laat horen kunnen de bezoekers ook genieten van de vijfkoppige coverband ‘Acoustic Anthology’. Zij spelen bekende en minder bekende covers op zeer eigen wijze. De avond begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. De toegang is gratis.
De band ‘Close’ is geformeerd rondom zangeres Anne, die met haar zang en timbre, het register waarin Stevie Nicks zingt, de songs van Fleetwood Mac goed kan vertolken. Vele nummers zijn voor velen herkenbaar. De band probeert niet 100% te kopiëren, maar de sounds en de arrangementen zijn echter heel “close” naar het origineel. De vijfkoppige band coverband “Acoustic Anthology” speelt een breed palet aan pop/rock nummers vanaf de 80er jaren tot nu toe. De popsongs worden teruggebracht tot een zekere oorspronkelijkheid, wat hier en daar ook behoorlijk verrassend klinkt. De nummers blijven altijd goed herkenbaar, maar door de akoestische opzet is er soms ook wat vervreemding.