Hans Dorrestijn
Hans Dorrestijn Foto:

Hans Dorrestijn komt naar Zevenaar

donderdag 28 maart 2024 20:15

Hans Dorrestijn komt op 28 maart naar Het Musiater in Zevenaar.

In zijn laatste programma ‘’t Houdt een keer op’ wordt het voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel. 

Over de voorstelling

Dorrestijn stelt in ‘’t Houdt een keer op’ de hond en de paus medeverantwoordelijk voor de overbevolking. En de paus wordt natuurlijk ook aangeklaagd vanwege de eikenprocessierups. Hij onthult aan zijn publiek dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen. Hij gooit de doodgemepte vliegen en muggen uit het raam. Dan hebben de zwaluwen er ook nog wat aan. Tot zover ’t Houdt een keer op.

Over ‘’t Houdt een keer op’ schreef:

Dagblad van het Noorden: ‘grootmeester [...] virtuoze vondsten [...] authentiek kunstenaarschap [...] trefzekere ironie [...] geestig, dwars en monter’

Noordhollands Dagblad: ‘Staande ovatie. Volkomen terecht natuurlijk.’

Achtergrond Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn is een Nederlandse tekstschrijver, vertaler, schrijver en cabaretier, met vaak een typische zwartgallige stijl. Hij schrijft ook teksten en liedjes voor andere cabaretiers en voor de kinderserie Sesamstraat. Hij is op 16 juni 1940 in Ede geboren. Zijn vader, actief in het verzet, wordt in 1941 gefusilleerd door de Duitsers. Hij groeit op met zijn stiefvader die hem (later) veel inspiratie oplevert. Hij doorloopt de kweekschool -PABO- en studeert Nederlands MO in Amsterdam.

Donderdag 28 maart 2024
Locatie: Warempelzaal van Het Musiater, Bommersheufsestraat 62 Zevenaar
Aanvang: 20.15 uur, prijs €21,75

Kaarten voor deze voorstelling zijn online te bestellen op www.liemerskunstwerk.nl.

Locatie