Afbeelding
Foto:

Nederlandse liedjes en reggae tijdens Open Podium

vrijdag 29 september 2023 20:00

BABBERICH - Op vrijdag 29 september komen de liefhebbers van reggae muziek zeker aan hun trekken in Kulturhus De Borg in Babberich. Want dan staat de reggaeband Skanin’Vibes op het programma van het Open Podium. Maar voordat het zover is zullen zanger Merijn Smeets en het duo De Kornuiten het publiek laten genieten van mooie en vrolijke Nederlandse liedjes. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Merijn Smeets speelde jarenlang in bandjes als gitarist. Daarna jarenlang niet, vanwege drukte, beslommeringen en andere toestanden. In 2021 is hij begonnen met het schrijven en zingen van Nederlandstalige liedjes, onder meer over eerder genoemde toestanden. Sindsdien struint hij open podia af, op zoek naar de juiste toon, naar wat kan, wat werkt en wat niet.

De Kornuiten is een vrolijke duo, bestaande uit Bas en Tom. Ze brengen liedjes met een knipoog, een verhaal en soms zelfs een boodschap. Het duo wordt bijgestaan door hun ukeleles en gitaar en ze beloven: bij de Kornuiten loop je gegarandeerd met een glimlach weer naar buiten!

Skankin’ Vibes is een zevenkoppige reggaeband. De muzikanten komen uit de regio Deventer, Arnhem en Ede. Ze hebben elkaar in de loop der tijd gevonden en er is een unieke mix ontstaan van verschillende stijlen reggae met invloeden uit de rock en bluesmuziek. Covers spelen zij op geheel eigen wijze, maar de kracht van de Skankin’ Vibes ligt in hun eigen nummers. Vrolijke, dan weer kritische teksten, met melodielijnen die stilzitten onmogelijk maakt.