Bert Heerink
Bert Heerink Foto:

Filmhuis Zevenaar start met het Podiumseizoen met Heroes of rock

woensdag 27 september 2023 20:00

ZEVENAAR - Filmhuis Zevenaar gaat van start met het Podium seizoen met de Bert Heerink 70 Anniversary Tour, Akoestische klassieke popmuziek op woensdag 27 september, aanvang 20.00 uur. Toegang € 12,50 en € 10,00 (donateurs).

Zanger Bert Heerink werd in de jaren ’80 bekend als de zanger van de rockband Vandenberg en scoorde de wereldhit ‘Burning Heart’. Daarna is Heerink niet meer van het podium af geweest. Na de buitenlandse tours volgde een verrassende Nederlandstalige carrière met een gouden plaat voor Storm van de Stilte. Zes maal platina was er voor het minialbum waarop Julie July stond. Heerink schitterde daarna o.a. als frontman van Kayak en als vertolker van nummers uit diverse Disneyfilms waaronder de kaskraker Tarzan, waarvoor hij samenwerkte met onder andere Phil Collins. Bert werkte met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en het Noord Nederlandse Orkest in diverse theaterproducties. Recenter was Heerink zanger bij onder meer Jan Akkerman’s My Bainbox en Pink Floyd Project.
Bij deze band ontmoet hij André Becker, gitarist en ‘geestelijk vader’van Pink Floyd Project. PFP wordt al jaren gezien als een van de beste Pink Floyd tributebands in Europa. Becker scoorde in 2012 een hit met de Oostenrijkse zanger Falco Luneau en speelde onder andere met Waylon en Van Dik Hout.

Locatie