Afbeelding
Foto:

Expositie in kerk van Aerdt

zondag 24 september 14:00 - 17:00

AERDT - Op zondag 3, 10, 17 en 24 september en zaterdag 9 en 23 september is de expositie ‘Ode aan de Gelderse Poort te bezichtigen in de kerk van Aerdt van 14.00 tot 17.00 uur. Op deze expositie zijn werken te zien van Tineke Lammers en Hanneke Vleugel.

Hanneke Vleugel schilderde vaak “mensen van vroeger”; levensgrote portretten zijn geen uitzondering in haar werk! De laatste jaren kwam daar haar interesse voor 3 D werk bij. Zo maakt ze bijvoorbeeld bergdorpjes van papier maché waarbij hout, epoxy en acrylverf gebruikt worden.

Tineke Lammers, is gefascineerd door hanen. Ze gebruikt flinterdun rijstpapier en brengt daarop met Chinese inkt eindeloze hoeveelheid schakeringen aan. In China staat de haan voor waakzaamheid, moed, mannelijkheid, warmte, zorgzaamheid en de aankondiging van de zon. Samen met de kip staat hij voor een gelukkig leven.

De muziek bij de opening wordt verzorgd door Nicole Rudi, 1995, afkomstig uit een duits-oekrainse familie. Momenteel is ze “artist in residence” met betrekking tot kamermuziek aan de Robert Schumann Hochschule in Dusseldorf.

Zie ook www.kunstkringhge.nl.