Afbeelding
Foto:

Biergilde De 7 Aeren organiseert lezing “Verloren bieren van Nederland”

donderdag 8 juni 2023 20:00

ZEVENAAR - Op Donderdag avond 8 juni wordt op uitnodiging van het Biergilde “De 7 Aeren” een lezing verzorgd door de bekende historicus en bierliefhebber Roel Mulder over de verloren bieren van Nederland.

Bierhistoricus Roel Mulder zoekt verloren bieren. Bijna elke plaats en regio in Nederland heeft ooit wel een brouwerij gekend, of zelfs een eigen biersoort. Het Brabants witbier, het warm gedonken kerstbier van Dordrecht, de Nijmeegse mol of het Amsterdams princessebier.

In zijn lezing brengt Roel het bier van vroeger weer tot leven, van de Middeleeuwen tot nu. Hoe veranderde de smaak van bier in de afgelopen eeuwen? Wie dronk het en waarom? Daarbij heeft hij niet alleen oog voor de politieke, economische en technologische ontwikkelingen van wat lange tijd ‘volksdrank’ nummer één was, maar brouwde hij zelf ook oude recepten na...

En vooral vond hij een schat aan verhalen waar je gezonde dorst van krijgt.

Roel Mulder schreef het boek Verloren bieren van Nederland (2017). Ook schrijft hij over historisch Nederlands en Belgisch bier op zijn website www.verlorenbieren.nl en voor Bier Magazine, Brouw Magazine en buitenlandse bladen. In het najaar van 2023 verschijnt Het Bockbierboek, waaraan hij heeft meegewerkt.

De entree vergoeding voor deze interessante avond is 10 euro, inclusief een lekker speciaal biertje als consumptie. De lezing begint om 20.00 in het proeflokaal Wittenberg aan de Markt 7 in Zevenaar.
Aanmelding kan door iedere bierliefhebber via een berichtje aan info@biergildezevenaar.nl

Locatie