Afbeelding
Foto:

Bier Preuvenement

zondag 4 juni 2023 13:00 tot 19:00

ZEVENAAR-  Gezelligheid troef tijdens het Bier Preuvenement op 4 juni op het Raadhuisplein in Zevenaar. Naast de 10 brouwerijen komt er nu ook een wijnbar. Daarnaast is er wederom live muziek, lekker eten én natuurlijk een BOB-bar. 

“Vorig jaar trokken we zo’n 1500 bezoekers, daar hopen we nu weer op”, vertelt Pim Wiegman van brouwerij Hootch. “Samen met onze lokale sponsoren realiseren we weer dit evenement. Ook krijgen we ondersteuning vanuit het binnenstad management ZinInZevenaar/ZevenAardigheden.” In het kader van het Bier Preuvenement hield de brouwerij onlangs een wedstrijd ‘beste bier van Zevenaar en omstreken’. De vakjury bestond uit tien leden van Biergilde ‘De 7 Aeren’ uit Zevenaar. Brouwerijen die op het Bier Preuvenement staan konden twee bieren insturen: categorie ‘licht’ tot 6,5% en de categorie ‘zwaar’ daarboven. Als winnaars kwamen uit de bus DAVO uit Deventer en De Snor uit Velp/Arnhem. De entree van het Bier Preuvement is gratis. Bezoekers moeten alleen wel een uniek Bier Preuvenement glas (18cl) hebben en muntjes. Dat is ook vooraf te regelen via www.brierpreuvement.nl.