Capella Cumerana onder leiding van Jetty Podt
Capella Cumerana onder leiding van Jetty Podt Foto: Capella Cumerana

Choral Evensong

zaterdag 4 maart 2023 16:00 t/m 16:45

Op zaterdagmiddag 4 maart wordt om 16.00 uur weer een Choral Evensong gezongen in de Stevenskerk door Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt. Voor deze Evensong is iedereen van harte uitgenodigd. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. De Evensong duurt ongeveer 45 minuten.

Op het muzikale programma staat o.a. muziek van: Thomas Tallis (1505-1585); Philip Radcliffe; John Foster; Herbert Howells (1892-1983).

Toelichting op deze Choral Evensong:  In deze periode vóór Pasen - vastentijd of 40-dagentijd genoemd - kijken we uit naar Pasen, het feest van bevrijding. Het bevrijde leven kan alleen maar bloeien wanneer wij mensen leven in verantwoordelijkheid en met compassie voor al wat leeft. De lezingen van vandaag vertellen ons wat daarvoor nodig is. Gods levensregels in acht nemen en je naaste - zelfs je vijand - liefhebben.

Locatie