Maria Montessori gebouw Radboud Universiteit
Maria Montessori gebouw Radboud Universiteit Foto: Radboud Universiteit

Rondleiding Radboud Universiteit (fietstocht)

zondag 26 maart 2023 11:00 t/m 12:30

Nieuwe blikvangers In de jaren 50 van de vorige eeuw vestigde de Katholieke Universiteit Nijmegen zich op het landgoed Heyendaal. Een groot aantal universiteitsgebouwen werden er gebouwd, voor het grootste deel ontworpen door de Heerlense architect Frits Peutz en architectenbureau Kraaijvanger uit Rotterdam. 

De laatste jaren vinden er tal van bouwactiviteiten plaats, waarbij de oorspronkelijke bebouwing vervangen wordt door nieuwe blikvangers, zoals het Grotiusgebouw (Benthem Crouwel Architects) en vorig jaar opgeleverde Maria Montessorigebouw (Inbo). Tijdens deze fietstocht maak je kennis met de oorspronkelijke en nieuwe plannen. Fiets mee op zondag 26 maart van 11.00 tot 12.30. Tickets 7,50. Studenten 2,50. Verzamelen bij het Erasmusplein. Tickets verkrijgbaar via de website van Architectuurcentrum Nijmegen:

https://www.architectuurcentrumnijmegen.nl/single-post/acn-verkent-radboud-universiteit-fietstocht

Locatie