Foto uit Iran 2019.
Foto uit Iran 2019. Foto: Ineke Janssen

Staad Special over Iran

vrijdag 24 maart 2023 14:00 t/m 16:00

NIJMEGEN - De Staad Special van vrijdagmiddag 24 maart staat in het teken van Iran. Ineke Janssen presenteert foto’s over haar reis naar Iran in 2019. Haar foto’s geven een indruk van het dagelijkse leven van de mensen die ze in Iran ontmoette zowel in de stad als op het platteland. 

Om aandacht en steun te vragen voor de huidige protesten in Iran hield Janssen in november 2022 een fototentoonstelling ‘Zan, Zendegi, Azadi.’ Dat betekent vrouw, leven, vrijheid. De foto’s van deze tentoonstelling worden tijdens de lezing getoond en laten zien dat het verlangen naar vrijheid in 2019 al erg sterk was. 

De fotopresentatie laat  ook andere aspecten zien van het Iran van 2019 zoals moskeeën, paleizen, parken, tuinen, bergen, woestijnen, wonen en werken in de stad of op het platteland, onderwijs, de grote bazaars, sport, de rol van de Islam en de steeds hoger wordende inflatie. 

De bijeenkomst is in Wijkcentrum Dukenburg aan de Meijhorst 7039 in Nijmegen van 14.00 tot 16.00 uur. Zaal open om 13.30 uur, vrij entree.