Woonzorgcomplex Aaron in de wijk Hof van Holland
Woonzorgcomplex Aaron in de wijk Hof van Holland Foto: ZZG Zorggroep

ACN café: Woonzorgcomplex Aaron

vrijdag 24 maart 2023 16:00 t/m 18:00

Hoe kun je als zorgbehoevende onderdeel zijn van een gemeenschap en tegelijkertijd wonen in een levendige omgeving met voldoende voorzieningen? Maak kennis met woonzorgcomplex Aaron tijdens het eerste ACN café van dit jaar.

Deelname: gratis

Meer info: https://www.architectuurcentrumnijmegen.nl/single-post/24-mrt-acn-caf%C3%A9-woonzorgcomplex-aaron

In Aaron –bestaande uit 91 appartementen – wonen vitale 60-plussers (via Talis), ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag (via ZZG Zorggroep) en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking (via Majstro) in de nieuwbouwwijk Hof van Holland in Nijmegen-Noord. Een bijzondere plek, waar altijd zorg in de buurt is en contact tussen bewoners wordt gestimuleerd.

Nieuwe woonvarianten

Wooncorporaties ontwikkelen steeds meer nieuwe woonvarianten voor senioren, met aandacht voor community building. Zo ontwikkelden Talis en ZZG Zorggroep het concept Vitaal Wonen. Michel Pott (Talis) vertelt wat het concept inhoudt en hoe dit bij Aaron in de praktijk is gebracht. 

Architect Ab Hans (loko-architecten) vertelt over zijn ontwerp voor Aaron en de plek die het gebouw inneemt in de wijk Hof van Holland. Dita List (Plegt-Vos Bouwgroep) licht de bijzondere en duurzame bouwwijze toe van Aaron. Theo Brederode van de bewoners-activiteitencommissie vertelt tot slot over de betrokkenheid van de bewoners bij de planvorming en hoe het is om in Aaron te wonen.

Na afloop van de presentaties bezoeken we een appartement van een van de bewoners en nemen we een kijkje buiten en in de binnentuin. We sluiten af met een drankje. Tijdens het programma is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. 

Datum: vrijdag 24 maart

Locatie: Theo Dobbestraat 114, Nijmegen

Tijd: 16:00 – 18:00 uur, inloop vanaf 15:30 uur.

Deelname: Gratis!