Mr. Frank Visser presenteert het HAN Juridisch Dictee
Mr. Frank Visser presenteert het HAN Juridisch Dictee Foto: Ton Cornelissen

HAN Juridisch Dictee 2023

dinsdag 21 maart 2023 15:15

NIJMEGEN - De Academie Rechten van de HAN houdt dinsdag 21 maart vanaf 15.15 uur in De Vereeniging het HAN Juridisch Dictee voor studenten, oud-studenten, docenten en externe relaties uit het juridisch werkveld. Ook de inwoners van Nijmegen die interesse hebben in taal en recht worden uitgenodigd. Speciale gast is de bekende TV-rechter mr. Frank Visser. Voor elke deelnemer gaat 2,50 euro naar de Voedselbank Nijmegen - Overbetuwe. Aanmelden kan via www.han.nl/juridisch-dictee

Als student of als professional kun je individueel meedoen of met een team (maximaal 4 personen). 

Interview

Na het voordragen van het dictee zal mr. drs. Steef Verheijen, oud-advocaat en hoofddocent bij de opleiding HBO-Rechten, mr. Frank Visser interviewen over thema’s als ‘hoe conflicten te voorkomen’, ‘rechtspraak en de media’, ‘ontwikkelingen in de rechtspraak’ ‘rechtspraak en de gewone man’, ‘de rechter als mens’ en ’televisierechtspraak in Nederland’. Daarnaast kunnen studenten in gesprek met mr. Frank Visser en vragen stellen. 

Donatie Voedselbank 

“Deze jubileumeditie van het HAN Juridisch Dictee viert de Academie Rechten niet alleen in eigen kring, maar ook met de inwoners van de regio Nijmegen. We willen de Voedselbank onder de aandacht brengen en steunen met een bijdrage. Al met 2,50 euro per week kunnen zij elk pakket aanvullen met voldoende gevarieerd, gezond en vers voedsel. Er staan nog heel veel gezinnen op de wachtlijst die hulp nodig hebben. Iedere deelnemer ontvangt een eventticket. Het bijbehorende afscheurbare lot neemt de deelnemer mee naar de Vereeniging en deponeert dit in de speciaal daarvoor bestemde bus bij de entree. Hiervan gaat steeds 2,50 euro naar de Voedselbank. Ook ding je met je lot mee naar een speciale prijs.” 

“Als HAN willen we dat de studenten gehoord, gezien en gekend worden en we willen studenten opleiden tot maatschappelijk betrokken wereldburgers. Het koersbeeld van de HAN is dat we ons gezamenlijk inzetten ‘Voor een slimme, schone en sociale wereld van morgen’. De Academie Rechten sluit zich daar volledig bij aan en wil uit sociaal oogpunt haar aandacht specifiek richten op de Voedselbank.”

Locatie