Finale Gelderse Innovatie Top 20 in Nijmegen

donderdag 9 februari 2023 15:00 t/m 17:00

Vijf finalisten Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 bekend

De jury heeft de vijf finalisten van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 geselecteerd. De gehele top 20 dingt tevens mee voor de publieksprijs. Beide prijzen worden 9 februari in Nijmegen feestelijk uitgereikt.

Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie vindt op 9 februari de finale van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 op de Noviotech Campus in Nijmegen plaats. Hier pitchen de ondernemers van de geselecteerde top 5 innovatie live voor de juryprijs. Voor de publieksprijs kunnen kijkers tijdens de finale op hun favoriet uit de top 20 stemmen. Beide winnaars zullen een mooie geldprijs uit de handen van de Gelderse gedeputeerde Helga Witjes in ontvangst mogen nemen.

Finalisten 2023

De top 5 die donderdag 9 februari meedingt naar de juryprijs bestaat uit: Circulair remontabel bouwsysteem, Drop2Drink Unit, Gezond voedsel en (gezonde) betaalbare huisvesting uit één plantaardige grondstof, HOUTbaar Huis Didam en Natural Traffic Sign

De circulaire innovaties die de top 20 aanvullen zijn: Regeneratieve pluktuin met groentes, FEEDVALID: Voedselverspilling voorkomen dankzij RFID, Circulaire duurzame huizenbouw, Trash’ure Taarten, VerspillingsHubs Gelderland, VRIFLEX, Smart Bake, Stichting Struikroven, Van gebruikte sneaker naar crease guards, Duurzame voedingstof voor jonge bomen en planten, Sustainables, Circulair en biofilisch inrichten, Europees bamboe: goed voor klimaat, landbouw en werkgelegenheid, FAIR coffins Resomeerkist en BE O cup.

Jury

De jury van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 wordt geleid door juryvoorzitter Marieke Verhoeff, programmadirecteur RvN@ Circulaire Raad. Aan haar zijde staan Geanne van Arkel (MVO manager van het jaar 2018), Lisette Bosch (Circulus), Roeland van Delden (Leadax), Jeanette van Rijsoort (Provincie Gelderland), Maya Smits (Rabobank), Sjors Witjes (Radboud Universiteit)

Over de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20

Circulair ondernemen is de toekomst. De continuïteit van onze maakindustrie, bouw, landbouw en vele andere sectoren staat met het realiseren van circulaire innovaties. Gelderland kent veel innovatieve organisaties en ideeën. Daarom organiseren VNO-NCW Midden, Stichting Kiemt, Regio Foodvalley Circulair, The Economic Board, RvN@, de provincie Gelderland en de Rabobank in samenwerking met de partners van CIRCLES de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20. 

Over de Nationale Week van de Circulaire Economie 2022

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor Circulaire Economie. Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun (dit jaar digitale) deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Zie voor meer informatie: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/

De uitreiking en aanmelding

Op donderdag 9 februari worden de prijzen feestelijk uitgereikt op de Noviotech Campus in Nijmegen. Aanmelden om de finale bij te wonen kan via www.geldersecirculaireinnovatietop20.nl. Ook kunt u hier meer informatie vinden over alle inzendingen van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20.

Locatie