Teun Toebes.
Teun Toebes. Foto: Teun Toebes

Teun Toebes: ‘VerpleegThuis live’

woensdag 15 februari 2023 20:15

Teun Toebes is 22 jaar, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op een gesloten afdeling. Waarom? 

Naar aanleiding van het grote succes van zijn boek ‘VerpleegThuis’ breidt Toebes zijn missie uit naar de theaters met zijn theatercollege ‘VerpleegThuis live in het theater’. Woensdag 15 februari komt Toebes naar Theater ’t Mozaïek in Wijchen. Aanvang 20.15 uur. Entree 25,00 euro. Kaarten via www.mozaiekwijchen.nl.  

Als afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie weet hij dat het leven een nachtmerrie kan zijn als het hoofd en lichaam vergeten contact te maken. Daarom wil Teun juist nu ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verpleeghuis. Om dit doel te bereiken gaat hij ver, heel ver. Meer dan een jaar geleden besloot hij zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis in Utrecht.

In het verpleeghuis krijgt hij antwoorden op vragen zoals ‘Hoe je onderdeel kan uitmaken van elkaars wereld met dementie?’ en ‘hoe wil hij later zelf zijn leven inrichten als het zover is? Zoals Teun het zelf zegt: “Nu is het een verpleeghuis maar we moeten het een verpleegTHUIS maken.”

In het verlengde van zijn boek zal Teun alle bezoekers op een aangrijpende en ontwapende manier een nieuw mensbeeld schetsen van mensen met dementie. Als je anders gaat kijken zal niks meer hetzelfde zijn. Mensen met dementie blijven namelijk net als jij en ik, mens voor altijd! #HumanForever.

Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes neemt hij de toeschouwers op een bevlogen wijze mee in een wereld die zij dachten te kennen maar nooit eerder zo zagen. De show is interactief omdat het grote doel is dat de mensen geholpen moeten worden bij het ‘Nieuwe Denken’. De grote ‘Waarom’ vraag maakt bestaande situaties ineens heel anders. 

Locatie