Hanneke Hendrix interviewt Jan van Mersbergen over ‘Carnaval, een levensverhaal’

zaterdag 11 februari 2023 16:00

NIJMEGEN - Vraag willekeurige mensen te beschrijven wat Carnaval is en je krijgt een opsomming van uiterlijke kenmerken, soms gevolgd door een ongevraagd (voor)oordeel. Om te raken aan de ziel van het fenomeen moet je een doorgewinterd Carnavalsvierder zijn en ook nog kunnen schrijven. Iemand zoals schrijver Jan van Mersbergen die weet wat Carnaval met een mens doet.

Hanneke Hendrix (Limburgse én schrijver) voelt Van Mersbergen zaterdag 11 februari in Dekker v.d. Vegt boekverkopers aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen aan de tand over ‘Carnaval’, zijn persoonlijke biografie van dit uitbundige volksfeest. Aanvang 16.00 uur, na afloop is er gelegenheid voor een ontmoeting en om het boek te laten signeren. Gratis entree, wel graag aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl

In ‘Carnaval, een levensverhaal’ gaat Jan van Mersbergen op zoek naar de essentie van wat hij ‘ons laatst overgebleven diepgewortelde meerdaagse religieuze openluchtfeest’ noemt. Als een bevlogen gids leidt hij de lezer met humor, persoonlijke ervaringen, filosofische beschouwingen en historisch besef langs de levensfasen van Carnaval.

Jan van Mersbergen (1971) schreef tien romans, een novelle, een Gouden Boekje, onder pseudoniem drie thrillers en een groot non-fictie boek over Carnaval. Hij ontving diverse literaire prijzen, waaronder de BNG Literatuurprijs en de F. Bordewijkprijs. Zijn werk is vertaald in negen talen. Hij publiceerde verhalen in diverse tijdschriften en schrijft columns.

Hanneke Hendrix is schrijver, columnist, podcast- en hoorspelmaker.

Locatie