Eddy Witjes, Niels Hendricksen, Rosa Künne en Thomas Povel
Eddy Witjes, Niels Hendricksen, Rosa Künne en Thomas Povel Foto:

Bedrijvenmarkt MKB Zevenaar

woensdag 4 oktober 2023 19:00 tot 22:30

ZEVENAAR - Woensdag 4 oktober. Save the date! Niet alleen voor dieren, maar zeker voor ondernemers die wonen en werken in de gemeente Zevenaar. Dé avond dat zij zichzelf op informele wijze kunnen presenteren tijdens de bedrijvenmarkt van MKB Zevenaar in de Griethse Poort. Aan elkaar en aan inwoners. 

Door Susan Wiendels

Geen overdadige stands, extravagante displays of opdringerige verkooppraatjes, op deze avond ligt de focus op echte contacten en waardevolle interacties. “Je moet elkaar gemakkelijk tegen het lijf kunnen lopen. We stellen een lage tafel, een statafel of kleine ruimte beschikbaar. Met een stapel visitekaartjes of flyers kom je al heel ver”, vertelt Rosa Künne geheel in de geest van de pragmatische en nuchtere instelling waar MKB Zevenaar bekend om staat.
Rosa Künne bemant samen met Eddy Witjes, Ronald Lubbersm, Hans Schiessl en Thomas Povel de activiteitencommissie van de vereniging. Hun missie: ondernemers in het midden- en kleinbedrijf binnen Zevenaar een laagdrempelig podium bieden om te netwerken en kennis en ervaringen te delen. “Zodat mensen elkaar beter leren kennen en elkaar business en omzet gunnen”, aldus Thomas Povel.
Dat gebeurt via informele bijeenkomsten, inspirerende lezingen, workshops, een jaarlijkse barbecue én bedrijfsbezoeken. Eddy Witjes: “Deze ‘leden voor ledenbijeenkomsten’ worden altijd goed bezocht.” Al is kwantiteit geen doel op zich vertelt Rosa Künne eerlijk. “Kwaliteit is belangrijker.” Ze geeft een voorbeeld: “Laatst hadden we een lezing over zakendoen in Duitsland. De zaal zat niet bomvol. Maar de ondernemers die er wél waren, waren heel doelgericht gekomen en gaven na afloop aan dat ze er ontzettend veel van hadden opgestoken.” Rosa, Eddy, Thomas en Hans verwachten ook veel van de volgende spreker: Arjan Erkel, de man die als werknemer van Artsen zonder Grenzen werd ontvoerd in Dagestan en 607 dagen in gevangenschap zat. Zijn boodschap op 14 november: je bent zelf aan zet om te groeien. Ga op zoek naar mogelijkheden en laat je niet afleiden.
Een tip die Niels Hendricksen (33) van NHMB Software uit het hart is gegrepen. Vorig jaar werd hij lid van MKB Zevenaar en inmiddels is hij gebombardeerd tot vicevoorzitter. Niels is de verpersoonlijking van nieuw, jong elan in de informele, toegankelijke netwerkorganisatie, die als smeerolie van de Zevenaarse gemeenschap fungeert. Niels: “Een florerend Midden- en Kleinbedrijf draagt bij aan de leefbaarheid van de omgeving waarin we wonen. Graag draag ik daar mijn steentje aan bij. Ik hoop dat nog meer jonge ondernemers mijn voorbeeld zullen volgen en lid worden.”
De bedrijvenmarkt op woensdag 4 oktober duurt van 19.00 tot 22.30 uur. Dertig ondernemers hebben zich inmiddels aangemeld en ook de Kamer van Koophandel is present met informatie voor (startende) ondernemers. Rosa Künne: “Er is nog plek voor meer.” Inschrijven als standhouder kan via https://lnkd.in/geQQwXbk. Leden van MKB Zevenaar betalen niets; niet-leden betalen € 50,- exclusief BTW als ze een stand willen huren. De entree voor bezoekers is gratis.