• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (3)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Lezing Mart de Kruif in Lathumse Kerk

vrijdag 27 maart 20:00 uur

Water uitgeverij

Niet vechten maar verbinden.

In de Lathumse kerk is op 27 maart een topspreker te horen en te zien. Luitenant-generaal buiten dienst Mart de Kruif geeft dan een lezing over zijn tijd als bevelhebber in Afghanistan én over 75 jaar vrijheid.

In Nederland was Mart de Kruif de hoogste bevelhebber van de Koninklijke Landmacht en in Zuid-Afghanistan was hij de hoofdverantwoordelijke commandant van de internationale ISAF-missie, waarbij hij het bevel voerde over 45.000 militairen.

In zijn lezing zal hij evenveel over vrijheid spreken als over zijn missie in Afghanistan en dat is niet toevallig, want hij was de programmaplanner van de Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid. Ook tijdens zijn missie in Afghanistan realiseerde hij zich doorlopend wat vrijheid betekent, of beter gezegd: gebrek aan vrijheid.

‘Als programmaplanner van de Stichting 75 jaar Vrijheid ben ik doorlopend bezig verschillende initiatieven bij elkaar te brengen,’ zegt hij zelf, ‘en eigenlijk was ik ook in Afghanistan al heel veel bezig met allerlei burgerorganisaties. Dus niet vechten maar verbinden.’

De lezing van de heer De Kruif wordt door de Stichting Vrienden Van de Lathumse Kerk (VVLK) en het 4 mei Comité Angerlo, Lathum & Giesbeek gezamenlijk georganiseerd.

De entree is deze keer gratis. Een vrijblijvende gift is van harte welkom, daarvoor zal een bus in de kerk aanwezig zijn. De opbrengst komt ten goede aan het 4 mei comité en aan de Vrienden Van de Lathumse Kerk.

Over zijn tijd in Afghanistan schreef Mart de Kruif ‘Zandhappen’. Dat boek is in de pauze te koop voor € 20,--. De opbrengst hiervan gaat in zijn geheel naar de ondersteuning van veteranen.

27 maart 2020 in de Lathumse kerk

Aanvang 20.00 uur. Entree: gratis ; inclusief koffie vooraf en een drankje tijdens de pauze.

Reserveren wordt aanbevolen.

Toegangskaarten zijn te bestellen via e-mail vvlk@chello.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Kerk te Lathum
Lathum
Kerkstraat 8
6988ag


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden