• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Informatieavond Nierstichting

maandag 26 augustus 19:30 uur

Voor alle (aspirant) collectanten, wijkcoördinatoren en andere belangstellenden houdt de afdeling Zevenaar van de Nierstichting op 26 augustus a.s. vanaf 19.30 uur een informatieavond in basisschool De Wissel, Westeinde 101.

Een nierpatiënt vertelt over zowel de fysieke als ook de mentale gevolgen voor haar leven en over hetgeen de Nierstichting voor haar persoonlijk betekend heeft. De regiocoördinator geeft een toelichting op de besteding van de middelen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek waaronder de draagbare kunstnier.

Door de informatie die op deze avond wordt gegeven tracht de afdeling Zevenaar het nut en de noodzaak van de collecte onder de aandacht te brengen en de motivatie om te collecteren onder de (aspirant) collectanten te bevorderen.

Wilt u weten wat het betekent voor een nierpatiënt om jarenlang verschillende vormen van dialyse te ondergaan? Welke invloed een niertransplantatie en verschillende complicaties hebben? Welke impact de ziekte heeft op het vinden van een baan en welke sociale implicaties de ziekte met zich meebrengt? En wat de Nierstichting voor de nierpatiënt heeft betekend? Kom dan op 26 augustus naar basisschool De Wissel. De school is vanaf 19.15 uur open.

Wist u dat?

* 6.500 mensen moeten dialyseren om in leven te blijven? Jaarlijks overlijdt 1 op de 6.

* 50.000 mensen momenteel ernstige nierschade hebben en mogelijk te maken krijgen met dialyse of transplantatie? Zij hebben hoog risico op hart- en vaatziekten.

* 16.000 mensen nierfalen hebben, waarvoor ze een nierfunctievervangende behandeling (hebben) ontvangen: dialyse of transplantatie.

* de Nierstichting in 2018 15,4 miljoen besteedde aan een beter leven van nierpatiënten en de preventie van nierziekten?Over de Nierstichting

De Nierstichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook écht kunnen blijven leven. We strijden voor meer donoren, maken ons hard voor preventie, investeren in baanbrekend stamcelonderzoek en werken vastberaden aan een draagbare kunstnier. Want dialyseren is geen leven, maar overleven. We doen alles wat in ons vermogen ligt om het leven van nierpatiënten te verbeteren. Dat doen we niet alleen. Maar samen met patiënten, onderzoekers, professionals, donateurs, bedrijven, vrijwilligers en vele anderen die het leven liefhebben.


deel deze activiteit

Locatie

De Wissel
Zevenaar
Westeinde 101
6904AC


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.