• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Parkinson Cafe in teken van bewegen

dinsdag 27 augustus 14:00 uur

Parkinson Café Zevenaar staat dinsdag 27 augustus in het teken van bewegen. De Ronnie Gardiner Methode en de RockySteadyBoxing staan centraal.

De Ronnie Gardiner Methode(RGM) is een vrolijke, gestructureerde, Multi sensorische oefenmethode voor de hersenen. Ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren. Dit gedeelte staat onder leiding van fysiotherapeuten Jelmer Derksen en Marleen Bus

Rock Steady Boxing is een non-contact boxing speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson. Met boksen, zonder werkelijk fysiek contact, verbeteren de deelnemers hun kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid. Deze vorm van lichaamsbeweging - waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen centraal staat - draagt bij aan het verminderen van de symptomen van Parkinson. Deelnemers voelen zich beter en kunnen gemakkelijker functioneren in het dagelijks leven. Alex Hoogveldt, zelf Parkinson patiënt, geeft een presentatie/demonstratie.

U kunt zich vóór 24 augustus opgeven door een e-mail te sturen naar parkinsoncafe@liemerije.nl of te bellen naar 088-0441999. Voor meer informatie kunt u terecht op www.parkinsoncafezevenaar.nl

U bent dinsdag 27 augustus van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom in Parkinson Café Zevenaar bij Liemerije Zevenaar (Hunneveldweg 12 Zevenaar).


deel deze activiteit

Locatie

Liemerije Zevenaar
Zevenaar
Hunneveldweg 12
6903zn


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.