Afbeelding
Foto:

Voorjaar

Met een blik naar buiten, voel ik het van binnen meteen: voorjaar! Je ziet het, je hoort het, je ruikt het, je voelt het. Nu wil ik het proeven ook! Dus ik spring op de fiets om bij de lokale groenteman een doosje zalige Hollandse aardbeien te halen. Heerlijk zoet zijn ze.
Als ik een vriendin een schaaltje voorschotel, trekt ze na de eerste aardbei een ietwat zuur gezicht. ‘Ze zijn niet zoet’, brabbelt ze. Ik voel me een beetje uit het veld geslagen. ‘Probeer een andere,’zeg ik, ‘ze zijn echt lekker, hoor.’ ‘Deze gaat wel’, oordeelt ze na de tweede aardbei. ‘Maar heb je misschien toch een beetje suiker?’
Met tegenzin haal ik de suikerpot. De aardbeien zijn zoet meen ik, maar ja, misschien niet voor iemand die verslaafd is aan suiker. Als ze weg is besluit ik om eropuit te gaan en de puurheid van onze Liemers op te snuiven. Met mijn blik naar buiten gericht, zie ik bomen, struiken en bloemen in bloei staan. Ik hoor kwakende eenden en fluitende vogels. Om mij heen zie ik meer mensen die uit hun winterslaap zijn ontwaakt. Dat komt goed uit want er staan weer leuke activiteiten voor de deur. Bij de Breuly in Zevenaar vindt in het weekend van 10 mei Buitenblik plaats. Het festival waar u zich kunt laten onderdompelen met onder andere film, muziek en theater en kunt genieten van al het lekkers dat de foodtrucks te bieden hebben. In deze krant lees je een artikel over Nienke Hansen die onuitwisbaar verbonden is met Buitenblik.        

Joke Burink