Afbeelding
Foto:

Koningsdag 2024 in Babberich

BABBERICH - Op zaterdag 27 april viert koning Willem-Alexander zijn 57ste verjaardag. Dit jaar bezoeken koning met koningin Maxima en de prinsessen de stad Emmen. Babberich viert ook dit jaar met z’n allen Koningsdag, er is weer een traditioneel mooi programma samengesteld. 

Vrijdag 26 april: fietsen van de kinderen versieren met ouders en begeleiders in Kulturhus De Borg van 18:15 - 19:30 uur en dan kan iedereen op Koningsdag met een mooie kleurrijk versierde fiets met oranje als boventoon aan de optocht door Babberich meedoen. Daarna volgt de 'Koningsnacht' bij Café Huis den Dijk. Bij Walther en Anneke, wederom een bar gezellige "vinyl-avond”, aanvang is 20:30 uur. Zaterdag 27 april, start om 10:30 uur vanaf Kulturhus De Borg de optocht door centrum Babberich op de muzikale tonen van harmonie St. Franciscus en drumfanfare St. Jan. Om ongeveer 11:30 uur is de stoet weer op het Babborgaplein, waar iedereen welkom wordt geheten en de beide muziekkorpsen voor de juiste muziek zorgen en tijdens het hijsen van de rood-wit-blauwe nationale vlag door het koningspaar Raymond en Vera en jeugdkoningin Iris, het Wilhelmus spelen. Daarna is het feest tot ongeveer 15:00 uur in en rondom de Borg. Dit is voor jong en oud met onder meer springkussens, suikerspinnen, versnaperingen en nog een paar verrassende kinderspellen voor de kinderen en koersballen voor ouderen (altijd hilarisch). Dit alles met hapjes en drankjes en de juiste muzikale toon van DJ Henk Pouwels.

In de voorlaatste week van april zullen kleurplaten worden uitgedeeld op IKC Franciscus en BSO voor de kinderen om deze in te kleuren en deze kunnen ingekleurd ook weer op het IKC Franciscus en BSO worden ingeleverd. Er zijn een aantal mooie prijsjes aan verbonden.